Singura ferma bio din Romania se afla aproape de Baia Mare. Aici, investitorul a reusit in cativa ani sa fie principalul producator de carne de pui si porc de mangalita hraniti bio. Cifra de afaceri este una multumitoare, chiar si in an de criza. Astfel, maramureseanul reuseste cu usurinta sa isi plateasca toti angajatii si sa mai achite si din creditele catre banci. Din animalele pe care le creste in ferma, ies adevarate delicatese culinare. Usor, usor, maramureseanul s-a impus pe piata traditionala si a reusit in scurt timp sa comercializeze produse bio obtinute din productie proprie in targurile din Baia Mare, Sibiu si Bucuresti.
Pui “bio” sunt certificatii. Un astfel de pui creste in trei luni si este vandut cu 25 lei pe kilogram. Fiecare pui creste pe teren, NU in cotete. El are la dispozitie 4 mp doar pentru el. Produsele lui sunt la mare pret in magazinele bio, dar si in targurile de profil. Cum s-ar zice, sunt cu adevarat pui „ca la tara”.
Acelasi fermier creste porci mangalita. slana lor are, conform laboratorului lui mencinicopschi aceeasi cantitate de acizi grasi nesaturati, benefici pt organism ca si uleiul de masline, aproape 70%. De asemenea, carnea lor are colesterol aproape zero, putandu-se compara cu porcii vietnamezi. Plus, sunt o rasa romaneasca veche de secole pe cale de disparitie.