– 500 de grame de fructe de padure (smeura, afine, mure)
– 10 oua
– 10 linguri de zahar
– 10 linguri de faina
– o lingurita de bicarbnat de amoniu
– zahar vaniliat
– o lamaie
Mod de preparare
Mai inatia preparam pandispanul. Luam cele 10 oaua si separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu telul sau mixerul pana ce se formeaza o spuma consistenta, dupa care adaugam treptat cele 10 linguri de zahar, sub forma de ploaie. Adaugam apoi si cele 10 linguri de faina, incorporand-o treptat. Adaugam apoi vanilia, putina coaja de lamaie rasa si o lingurita de amoniac pe are il stingem mai inati cu zeama de la o lamaie dupa care mai amestecam putin pana cand se ncorporeaza totul.
Luati o tava pe care o tapetati cu hartie de copt. Turnati apoi compozitia in tava iar peste puneti fructele de padure. Puneti totul la cuptorul, incalzit in prealabil la 180 de grade, pret de 15-20 de minute. Pudrati apoi cu zahar praf.