-1 kilogram de visine
– 400 de grame de zahar
– 2 linguri de faina alba
– 500 mililitri frisca lichida
Mod de preparare:
Mai intai spalati bine visinele si le scoateti samburii. Le puneti apoi intr-un vas si adaugati 400 de grame de zahar si le lasati 24 de ore, cat sa se formeze un sirop. A doua zi stoarceti fructele de sirop. Peste sucul obtinut din zeama fructelor si zahar se pun cele 2 linguri de faina si se amesteca bine, cat sa nu ramana bucati de faina. Puneti apoi compozitia la foc pret de 5-6 minute, pana ce da un clocot, dupa care o lasati la racit. Faina inorporata in inghetata ii va consistenta si nu o sa gasiti cristale de gheata.
Intre timp puneti fructele in blender si le maruntiti. Preparati apoi frisca, iar dupa ce siropul cu faina s-au racit puteti sa il incorporati in spuma de frisca peste care adaugati fructele zdrobite. Omogenizati totul, dupa care puneti compozitia la congelator pana a 2-a zi. Pofta Buna!