Fundaţia Olimpică Română a inaugurat, joi, Complexul Sportiv Ion Ţiriac în care elevii din 18 instituţii şcolare din Sectorul 2 vor avea acces gratuit, investiţiile totale în această bază depăşind suma de 700.000 de euro.
Construită pe locul fostei baze sportive „Granitul”, actualul complex deţine un stadion de fotbal clasificat la două stele cu o tribună de 265 de locuri, un teren de fotbal pe nisip, un teren de volei pe plajă, un teren de baschet, mai multe panouri de mini-baschet şi trei terenuri multi-sport. Majoritatea terenurilor dispune de instalaţie de nocturnă.
Din complex mai face parte şi o clădire de 330 de metri pătraţi care găzduieşte vestiarele şi un birou administrativ.
La inaugurare au fost prezenţi Ion Ţiriac, Gheorghe Hagi, fostele atlete Gabriela Szabo şi Ionela Târlea, antrenorul lotului feminin de gimnastică Octavian Bellu, primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu, fosta scrimeră Laura Badea, preşedintele COSR Octavian Morariu, Ilie Năstase şi preşedintele Federaţiei Române de Handbal Cristian Gaţu.
Ion Ţiriac a explicat că terenul a fost concesionat de Fundaţia Olimpică Română de la Primăria Sectorului 2 pe 15 ani. „Proprietarii ne-au dat acest teren pe 15 ani şi va urma probabil o extindere pe alţi 50 sau 100 de ani, să vedem dacă merităm. Pentru cele 18 şcoli e o treabă foarte bună, o treabă pentru care ne-am luptat. Atunci când au ore de sport copiii să poată desfăşura o activitate normală în această bază. Vreau să mulţumesc primului ministru că a luat sportul sub oblăduirea lui şi că nu mai este sub un minister. Trebuie să ne luptăm pentru ca aceşti copii să poată să fugă din nou, pentru că altfel în 20 de ani nu vor mai şti nici să meargă. Această bază nu este un «Taj Mahal», nu e nimic special, dar e un loc în care copiii pot să susţină o activitate sportivă”, a spus Ţiriac.
Fostul tenisman a menţionat că proiectul trebuie să fie un exemplu şi pentru alţi oameni de afaceri, deoarece copiii din România au nevoie de sport. „Ar putea fi un exemplu şi pentru alţi latifundiari care ar putea să mă urmeze şi cu investiţii mai mici. Aici era o relicvă a unei foste baze sportive unde erau şobolani de jumătate de metru şi cu ceva vreme în urmă i-am cerut primarului Onţanu să ne amendeze pentru a grăbi investiţiile. Toată lumea a zis că sunt nebun. Ăsta e un singur exemplu, nu e nimic altceva. Orice oraş sau sat din România are posibilitatea cu fonduri mai mici să dea înapoi societăţii ceea ce îi aparţinea, sănătatea. Trebuie să existe un plan macro, care trebuie să plece de undeva, de la ministerul învăţământului, e nevoie de cel puţin trei ore de sport obligatorii pe săptămână”, a adăugat el.
Întrebat dacă este dispus să investească şi în fotbal precum Gheorghe Hagi, Ion Ţiriac a răspuns: „Eu în fotbal nu investesc şi nu voi investi, e mai mult o participaţie pentru mine, nu o investiţie. În sensul că trebuie să aştepţi foarte mult timp. Ceea ce a făcut Hagi acolo (n.r. – la Constanţa) poate fi un exemplu, adică să ajungi în 4-5 ani de la o echipă de juniori în prima ligă”.
Fostul căpitan al echipei naţionale a României Gheorghe Hagi a afirmat că România are nevoie de cât mai multe astfel de baze sportive. „E un moment de fericire pentru mine, sunt domenii în care România trebuie să investească. Fără acest segment România e mai săracă. Trebuie să investim în baze pentru ca aceşti să fie sănătoşi şi să devină campioni”, a precizat Hagi.
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu i-a înmânat în cadrul festivităţii de inaugurare o plachetă lui Ion Ţiriac în semn de recunoaştere pentru contribuţia la dezvoltarea sportului. „Sunt impresionat de această bază, de calitatea lucrului făcut şi de faptul că e pus la dispoziţie gratuit copiilor din Sectorul 2. Cu siguranţă această bază va fi mereu plină. Cine va veni aici zi de zi va ajunge campion. În acest mod se formează un campion olimpic”, a afirmat Morariu.
Primarul Neculai Onţanu a declarat că proiectul reprezintă o şansă pentru copiii din Sectorul 2 al Capitalei de a face sport într-o perioadă în care se distrug baze sportive. „Acest parteneriat va oferi o oportunitate extraordinară copiilor din acest sector să desfăşoare activităţi sportive într-o perioadă în care se distrug baze. E un mesaj pe care vrem să-l dăm”, a spus Onţanu.
Se poate și așa! A fost inaugurat Complexul Sportiv Ion Ţiriac. Elevi din 18 şcoli vor avea acces gratuit
loading...