AcasăEvenimentACTUALIZARE - VIDEO - Cei mai batrani alegatori din Maramures - Alexa...

ACTUALIZARE – VIDEO – Cei mai batrani alegatori din Maramures – Alexa Pascuta (Baia Mare) nu a votat pentru prima data din 1936. Simion Turlas din Salistea de Sus a votat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pascuta Alexa a implinit de curand 100 de ani si se poate lauda ca este cel mai batran alegator din Maramures. Barbatul spune ca niciodata nu a pierdut ocazia de a merge la vot. Nici nu isi mai aminteste de cate ori a pus, pana acum, stampila pe un buletin de vot. Un regret are insa batranul Alexa, anul acesta nu a mai putut sa isi indeplineasca datoria, asa cum ii spune el votului. Este mult prea batran si de abia se mai poate misca.

Fiul sau il ajuta la treburile casnice, insa ii este mult prea greu sa il care pana la sectia de vot de care batranul apartine. La ultimile alegeri a reusit, cu putin ajutor, sa intre in cabina si sa isi exprime parerea electorala, acum insa, spune cu regret, ca nu va mai putea merge al urme. In plus nici cerere pentru urna mobila nu poate sa depuna, are nevoie de o adeverinta de la medic.

A sperat pana in ultima clipa ca va putea sa ajunga pe picioarele sale la sectia de care apartine. Batranul s-a nascut in anul 1912, in data de 2 februarie.

ACTUALIZARE

Pe adresa redactiei contact@2.actualmm.ro am primit un email din partea Adinei Danci. Aceasta ne-a informat ca bunicul dansei el mai batran alegator din maramures. Simion Turlas a implinit pe 17 ianuarie 100 de ani iar ieri 10 iunie 2012 a fost la vot. „Este super ok fizic pentru cei 100 de ani, ieri a fost la vot in Salistea de Sus unde are domiciliul” ne-a scris nepoata Adina Danci.

Fotografia ne-a fost trimisa de nepoata veteranului. „Alaturi de familie in data de 15 ianuarie 2012 cand l-am sarbatorit la implinirea celor 100 de ani. Are un veac de istorie in spate : a fost invatator, a facut scoala de ofiteri de munte cu generalul mociulschi, a fost in lagar la Kosice, a luptat impotriva lui Odoviciuc pentru nealipirea Maramuresului istoric la rusi” ne-a mai scris nepoata maramureseanului.

Andreea Popescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA