AcasăMARAMURESUL ISTORICPentru teroriştii islamişti somalezi, Obama costă 10 cămile, iar Hillary Clinton 10...

Pentru teroriştii islamişti somalezi, Obama costă 10 cămile, iar Hillary Clinton 10 cocoşi şi 10 găini!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fuad Mohamed Qalaf, liderul grupării islamiste somaleze Al-Shabab, a anunţat că el şi colegii săi oferă 10 cămile celui sau celor care oferă informaţii referitoare la locul unde se află preşedintele SUA, Barack Obama. În aceeaşi ordine de idei, el a precizat că au stabilit şi preţul pentru secretarul de Stat american, Hillary Clinton. Acesta este de 10 cocoşi şi 10 găini.
Agenţia France Presse, citată de Vocea Rusiei, precizează că liderii temutei mişcări radicale islamiste au răspuns în acest fel la o declaraţie făcută la 7 iunie a.c. de Departamentul de Stat al SUA, potrivit căreia se oferă o recompensă de 33 de milioane de dolari pentru informaţii care vor conduce la prinderea a şapte conducători ai grupării Al-Shabab, în frunte cu Fuad Mohamed Qalaf.
Specialiştii în antiterorism notează că această mişcare are legături strânse cu Al Qaida şi este principalul grup armat care acţionează în Somalia. Împreună cu Al Qaida din Peninsula Arabică şi Al Qaida din Africa de Nord, ea este una dintre cele mai active. Până la ora actuală nu a lansat atacuri în afara Africii, dar faptul că a început să recruteze tineri somalieniamericani preocupă de multă vreme serviciile de informaţii occidentale. În context, este evocată adesea ameninţarea pe care Fuad Mohamed Qalaf a făcut-o, în decembruie 2010, la adresa SUA şi a lui Barack Obama.
Potrivit agenţiei Associated Press, care cita ziarul Washington Post din 27 decembrie 2010, Qalaf a declarat că mişcarea sa „va ataca America dacă şeful Casei Albe nu se va converti la islam”.Ameninţările respective ca şi întreaga activitate teroristă ulterioară a mişcării Al-Shabab au determinat autorităţile americane să anunţe că pun un preţ foarte consistent pe capul lui Qalaf şi al altor şase colegi de-ai săi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA