Pugilistul Lucian Bute (32 de ani) a revenit ieri în România, unde va petrece o vacanţă de aproximativ o lună şi jumătate, în care va încerca să uite de înfrângerea usturătoare suferită sâmbătă noapte, la Nottingham, în faţa britanicului Carl Froch (KO în repriza a 5-a). Chiar dacă s-a întors fără centura de campion mondial, gălăţeanul a avut parte de aceeaşi primire cu fast, la Salonul Prezidenţial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”.
Bute a precizat că, deocamdată, nu se gândeşte la meciul-revanşă cu Froch, iar o decizie în acest sens o va lua abia după ce se va întoarce la Montreal.
Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, a dezvăluit ieri că va încerca să organizeze în ţară revanşa dintre Bute şi Froch. ”
Conform contractului, meciul revanşă dintre Lucian Bute şi Carl Froch ar trebui să aibă loc în luna septembrie, la Montreal. Noi, însă, vrem să organizăm lupta în România. În contract, există clauze care pot fi renegociate, aşa că n-ar fi o problemă acest aspect. Înainte de toate, însă, trebuia ca Bute să-şi facă toate analizele, şi abia după aceea vom vorbi despre revanşă”, ne-a spus Obreja.
Lucian Doroftei, fostul campion mondial la „semiuşoară”, ne-a spus ieri că i s-a întâmplat şi lui să abordeze o tactică greşită, pe când era pregătit de Stephan Larouche, antrenorul lui Bute: „Am păţit-o şi eu când am luptat cu Balbi la Bucureşti, pregătisem, împreună cu antrenorul, meciul într-un fel, dar în ring n-a mers. În primele două reprize, m-a luat Balbi la pumni, dar pe urmă am schimbat tactica şi am câştigat. Lucian Bute, însă, n-a avut nicio variantă de rezervă în meciul cu Froch”.
Bute n-ar boxa pentru prima dată în faţa publicului român, în cazul în care meciul revanşă cu britanicul Carl Froch va fi organizat la Bucureşti. În iunie anul trecut, pugilistul a luptat în sala „Romexpo” din Capitală împotriva francezului Jean Paul Mendy, pe care l-a învins prin KO în runda a 4-a şi şi-a păstrat centura de campion mondial.
Gala din România a fost organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus pe atunci de ministrul Elena Udrea, şi a costat 1,93 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene. Gala s-a desfăşurat în faţa unor tribune arhipline şi a 4,5 milioane de telespectatori. (sursa – evz.ro)