AcasăActualitateSocialISU MARAMURES - Misiuni la foc continuu pentru pompierii si angajatii SMURD...

ISU MARAMURES – Misiuni la foc continuu pentru pompierii si angajatii SMURD Maramures

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 15.04. – 22.04., medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. Maramureş au executat 133 intervenţii, de toate tipurile, pe întreg teritoriul judeţului. Din total, cele mai multe- 39, au fost la traumatisme, 38 la diverse afecţiuni medicale, 12 intoxicaţii, 12 afecţiuni neurologice, 9 la accidente rutiere, 2 persoane au fost găsite decedate, restul la diverse intervenţii.

Cele mai multe acţiuni au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 70, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 24. În aceeaşi perioadă, paramedicii din Fărcaşa au executat 17 intervenţii, colegii lor din Târgu Lăpuş- 9, paramedicii din Vişeu de Sus- 7, iar cei din Bogdan Vodă- 6 intervenţiiPe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 8 intervenţii, din care 7– la incendii şi 1- alte intervenţii.  Cele mai multe acţiuni- 3, le-a executat Detaşamentul de Pompieri Baia Mare, urmat de Secţia Vişeu de Sus – 2, şi câte una Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei, Garda de Intervenţie Şomcuta Mare şi Garda de Intervenţie Bogdan Vodă.

De la începutul anului, numărul intervenţiilor a ajuns la 477, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 1698.

Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut  activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 12 controale dintre care  8 – colective,2 la instituţii publice, 1 la localităţi, 1 la operatori economici. Personalul inspecţiei a constatat 11 de deficienţe, din care 4 au fost soluţionate. În aceeaşi perioadă, s-au aplicat 2 sancţiuni, din care 1 avertisment si 1 amendă, în cuantum de 500 de lei. Săptămâna trecută, inspectorii de specialitate  au analizat 3 cereri de avize de securitate la incendiu şi 1 cerere de autorizaţie de securitate la incendiu.  Au fost emise 2 avize de securitate la incendiu şi 2 autorizaţii de securitate la incendiu şi  s-au mai avizat 6 planuri de pregătire in domeniul situaţiilor de urgenţă la localităţi.

În săptămâna precedentă s-a desfăşurat concursul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de pe zona Ulmeni. Au fost instruiţi preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă pe 2 zone, Boiu Mare, respectiv Moisei, cu participarea a 15 primari.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA