AcasăEvenimentREACTIE - Anton Ardelean neaga vehement toate acuzele aduse de procurorii maramureseni...

REACTIE – Anton Ardelean neaga vehement toate acuzele aduse de procurorii maramureseni pentru infractiunea de abuz in serviciu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Având în vedere trimiterea mea în judecată în Dosarul Penal nr. 107/P/2010 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş doresc să aduc la cunoştinţa opiniei publice şi în principal cetăţenilor Oraşului Tăuţii Măgherăuş a căror primar sunt de 12 ani şi pe care îi cunosc de peste 22 de ani desfăşurând în această comunitate activitatea de medic veterinar fac următoarele precizări:

Ajutoarele sociale de urgenţă au fost acordate în conformitate cu prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat şi a hotărârilor de Consiliul Local Tăuţii Măgherăuş adoptate în acest sens în anii 2007,2008 şi 2010

Ajutoarele au fost acordate doar persoanelor care au îndeplinit criteriile prevăzute de lege şi celor care se aflau şi se află într-un risc social crescut

Nici un ajutor de urgenţă nu a fost acordat consilierilor locali sau  angajaţilor din cadrul Primăriei Oraşului Tăuţii Măgherăuş, mai mult toate ajutoarele au fost acordate după ce am consultat forul deliberativ la nivelul oraşului şi anume Consiliul Local.

La baza acordării fiecărui ajutor de urgenţă a stat o anchetă socială întocmită de Serviciul Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Oraşului Tăuţii Măgherăuş, documente justificative, precum şi dispoziţiile vizate de secretarul unităţii.

Precizez că nu am adus nici un prejudiciu bugetului local, dovadă stau execuţiile bugetare aprobate şi analizate în cadrul Consiliul Local, hotărâri pe care în faza de urmărire penală procurorul desemnat cu cercetarea nu a dorit să le ia în considerare.

Prin Hotărârii ale Consiliu Local au fost aprobate Raportul de activitate anual al primarului în care a fost arătată starea socială a cetăţenilor şi modul de acordare a ajutoarelor de urgenţă.

Procurorul de caz nu a dorit să ia în considerare probele care demontează raportul superficial întocmit de Inspecţia Socială prin Inspectoratul Social Regional Maramureş.

Ajutoarele sociale de urgenţă acordate în perioada 2007-2011 au fost verificate şi de Curtea de Conturi a României prin Camera de Conturi a Judeţului Maramureş în cursul anului 2011 şi nu s-au constatat nereguli, conform Deciziei nr. 27/2011.

Mă întreb de ce trimiterea mea în judecată a avut loc tocmai în această perioadă premergătoare alegerilor locale?

Ce scop are această trimitere în judecată?

Nu este oare o comandă politică?

În aceste circumstanţe mă văd nevoit să dezvălui faptul că în ultimul an am fost contactat de liderii partidelor aflate în coaliţia de guvernare pentru a renunţa la calitatea de membru PSD şi a-mi schimba orientarea politică prin aderarea la formaţiunile politice pe care aceştia le reprezintă. Am fost ameninţat şi s-a încercat şantajarea mea inclusiv cu postul ocupat de soţia mea.

Scopul acestor demersuri politice, reclamaţii la organele de cercetare penală şi mediatizarea în toate mijloacele mass-media locale este denigrarea persoanei şi imaginii mele, acum în prag de campanie electorală, ceea ce mă determină să suspicionez o comandă politică la adresa mea.

Am apreciat şi apreciez justiţia română. Am încredere că se va face dreptate de către instanţele de judecată unde-mi voi dovedi nevinovăţia. Mai mult având şi studii juridice înţeleg să am o atitudine de respect faţă de actul de justiţie.

Moralitatea este o virtute dar nu în politică.

Înţeleg agitaţia contracandidaţilor mei la funcţia de primar, dar nu înţeleg modul în care încearcă să manipuleze opinia publică şi votul cetăţenilor.

Având în vedere realizările din cele 3 mandate, proiectele aflate în derulare, ţin să anunţ că voi candida din nou la funcţia de primar şi voi lupta pentru a continua proiectele demarate în mandatele anterioare.

Sunt un luptător şi consider că prin demisia mea aş recunoaşte faptele pentru care sunt acuzat, cu atât mai mult doresc ca adevărul să iasă la iveală.

Vă mulţumesc pentru încrederea şi sprijinul acordat,

Primar, Anton Ardelean

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA