AcasăActualitatePoliticProblema Zilei Un președinte jucător, dar și un mincinos notoriu! Încercări penibile...

Problema Zilei Un președinte jucător, dar și un mincinos notoriu! Încercări penibile de dezbinare a opoziției

spot_img

DISTRIBUIȚI

Preşedintele României, Traian Băsescu, a încercat, duminică seară la b1 TV, să destabilizeze opoziţia democratică a ţării, lansând diversiunea unei posibile înţelegri subterane cu liderii PNL, PSD şi PC. Şeful statului român a susţinut că i-ar fi propus liderului PSD, Victor Ponta, să ocupe funcţia de prim-ministru. Din declaraţiile pline de ciudăţenii ale garantului constituţional al statului român, am selectat doar pasajul cu referzire la subiectul care, în mintea bolnavă a locatarului de la Cotroceni, ar urma să arunce în aer USL!

1. „I-am propus lui Victor Ponta funcţia de prim ministru. Nu a răspuns. Eu am avut surpriza refuzului mandatului de premier de către Victor Ponta, în negocierile din 6 februarie anul acesta. Victor Ponta n-a răspuns nimic, a răspuns Crin Antonescu şi ăla micu, Daniel Constantin. A fost o ofertă pe care i-am făcut-o la consultările de la Cotroceni. Ei asta mi-au cerut la consultari: alegeri anticipate şi demisia preşedintelui. Le-am răspuns ceva de genul nu sunt rege. Nu pot să abdic. Am mandat constituţional.. In ceea ce priveste anticipatele, le-am spus, domnul Ponta poate fi prim-ministru. Nu a spus publicului pentru că-i era greu să o spună în condiţiile în care cerea anticipate. S-ar putea ca Victor Ponta să aibă ceva pe conştiinţă, care încă nu poate fi spus public şi din cauza asta nu a putut să spună ”da”.
2. „Liderii PDL au fost pentru propunerea pe care urma să i-o fac lui Ponta. Cei care trebuiau să ştie, ştiau că la consultări îi voi propune lui Victor Ponta funcţia de prim ministru. În condiţiile astea, ei au fost pregătiţi dinainte pentru plecare. În momentul în care ştiam că a doua zi se va produce demisia premierului Emil Boc”.

Victor Ponta face o serie de precizări legate de declaraţia preşedintelui Băsescu

1. “Vedem din nou cat de iresponsabila este abordarea presedintelui. Nu a exista niciodata o oferta clara si formala adresata USL cu privire la preluarea postului de premier. Numirea Premierului Romaniei nu se trateaza in gluma, ci in mod serios, cu respectarea Constitutiei si a procedurilor oficiale”.
2. „Sunt convins ca romanii vor da mandatul lor Uniunii Social-Liberale, si vom avea sansa de a forma guvernul, dupa alegeri, cu sprijinul unui Parlament legitim.
Atunci, il voi primi si il voi trata cu toata raspunderea. Constat insa, cu ingrijorare, ca presedintele Traian Basescu are, in mod clar, are o lipsa de respect fata de mandatul pe care il vor da romanii. Romania are nevoie de o schimbare, si nu mai poate fi lasata sa depinda de vointa arbitrara a unui singur om. Repet solutia pe care USL a propus-o de la inceputul acestui an: dorim alegeri cat mai rapid, pentru ca romanii sa decida cu privire la directia iesirii din criza.
De mult timp nu mai iau in serios “jocurile” acestui om. Din pacate, este inca presedintele tarii, dar asta este o alta poveste. Nu va mai dura mult. Lumea lui Traian Basescu se va termina in curand.”
3. „Minte domnule! Mie nu mi-a propus aşa ceva! Mi-a propus, dar eu nu mai ştiu? Mi se pare neserios şi iresponsabil să facă astfel de declaraţii un om de care depind destinele românilor. Nu ştiu de ce face preşedintele României astfel de jocuri ieftine. Nu am avut nicio discuţie particulară cu preşedintele. Nu îl băgaţi în seamă pe Traian Băsescu”.

Stenograma discuţiei în care Băsescu i-a propus lui Ponta să devină premier

Preşedintele a făcut publică stenograma consultărilor de la Cotroceni în care i-a propus preşedintelui PSD, Victor Ponta, să fie premier.
1. „Preşedintele Traian Băsescu ia cuvântul, răspunde Crin Antonescu imediat care zice „Bună seara”. Apoi intervine președintele României şi spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta să fie desemnat prim-ministru, dacă ar dori acest lucru, ştiu că este pregătit, are program, deci totul ţine de cum reuşim să formăm majorităţile”, apoi se referă la cererea de demisie a preşedintelui. La aceasta Crin Antonescu răspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta…”
2. Transcrierea discuţiei dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderul PC, Daniel Constantin:
„Daniel Constantin: „Eu mă așteptam ca la începutul discuţiei noastre să veniţi cu o propunere, pentru că până la urmă dumneavoastră ne-aţi invitat la discuţii şi dumneavoastră…”
Traian Băsescu: „Eu v-am făcut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru”.
Daniel Constantin: „Am înţeles. O notăm ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degrabă…”
Traian Băsescu: „Nu…”
Daniel Constantin: „O posibilitate. Am înţeles că este o propunere. Noi credem că alegerile anticipate (…)” ”
3. Victor Ponta nu a intervenit în discuția referitoare la posibila sa numire în funcţia de premier.
„Traian Băsescu: „Staţi numai o clipă vă rog”
Victor Ponta: „Să nu ne dați ceva decoraţii”
Traian Băsescu: „Nu, nu, dar pot să vă dau”
Victor Ponta: „Nu, nu, vă mulţumesc, i-aţi dat lui Vanghelie, e suficient…”

O diversiune de tip securist

De nu știu câte ori Traian Băsescu a afirmat că dacă USL nu va reuși un procent de 50 la sută la alegerile parlamentare, nu se va pune în discuție desemnarea unui premier din Opoziție.
Și duminică seara Băsescu a spus că USL este creditată undeva în jurul unui procent de 40 la sută și ar fi cu atât mai puțin probabil ca premierul să fie desemnat din USL.
Tot el a spus că discuțiile despre desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca premier au început de multă vreme, iar la sfârșitul anului trecut Emil Boc și liderii PDL au fost de acord cu această variantă.
Nu insist, deși s-ar putea acoperi sute de pagini cu acest subiect. Băsescu și camarila portocalie simte apropierea momentului în care va trebui să dea socoteală. Singura speranță a rămas spargerea USL, variantă în care PDL, într-un fel sau altul, ar mai putea rămâne la guvernere, cel puțin până ce ar șterge urmele fărădelegilor comise. Numai că timpul lucrează împotriva lor, nu mai are răbdare, vrea pedepsirea ticăloșilor. Momentul e aproape, ca urmare teama și disperarea blochează comportamentul normal al vinovaților. De aici apar astfel de prestații penibile.

În final, adevărata ”profesiune de credință” a locatarului de la Cotroceni, expusă anul trecut. Cine se mai îndoiește de faptul că după prestația de duminică seara, Băsescu poate fi altceva decât un mincinos notoriu?
„Domnul Ponta este copilot la o maşină. Dânsul mai participă la raliuri şi are sponsori necunoscuţi, deşi se prezintă a fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cu sponsorii ăştia necunoscuţi a reuşit să ajungă copilot. El stă în dreapta conducătorului. Cum poţi să conduci ţara când la o maşină eşti doar copilot? Deci un om care n-are calitaţi să conduca o maşina lungă de trei metri. Este copilot in maşina aia, nu-i da nimeni volanul în mână. Poţi să-i dai ţara în mână? Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru al României, nu în mandatul meu de preşedinte al României. Un preşedinte trebuie să fie responsabil când desemnează un prim-ministru”…
Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA