AcasăEvenimentVIDEO - BAIA SPRIE – Teava de gaz fisurata in zona Caminului...

VIDEO – BAIA SPRIE – Teava de gaz fisurata in zona Caminului de Batrani. Energia electrica si gazul metan au fost oprite. O ora 19.30 s-a reluat furnizat furnizarea utilitatilor (galerie foto)

spot_img

DISTRIBUIȚI


Dispeceratul ISU Maramures a fost anunţat in jurul orei 14.03, prin numărul unic pentru urgenţe – 112,  că în localiattea Baia Sprie pe strada Dragoș Vodă se simte miros puternic de gaz. La locul indicat  s-a deplasat o autospecială cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Baia Mare și grupa operativă de la I.S.U. Maramureș. La fața locului au sosit și reprezentanți ai firmei de distribuție a gazului. A fost oprit gazul și curentul în zonă și se efectuează cercetări pentru depistarea cauzei. Se pare ca problema a aparut la o conducta subterana. Sunt afectate aproape 10 gospodarii din cauza sistarii gazului. Se lucreaza pentru remedierea defectiunii. Traficul rutier a fost restrictionat pe un singur sens pe DJ 184 Baia Sprie – Cavnic.

ACTUALIZARE 1: „Eram in bucatarie si am simtit miros puternic de gaz. Am deschis geamul dar era foarte puternic. M-am speriat si am sunat la 112. Bine ca nu am aprins aragazul ca puteam sari in aer” a spus proprietara casei in fata careia s-a fisurat conducta. „Eu am vazut pompierii si am venit sa vad ce s-a intamplat. Nu stiam ca exista scurgeri de gaze” a spus o alta baisprianca.

ACTUALIZARE 2: „Detasamentul de Pompieri Baia Mare a fost solicitat la o teava  fisurata. Am asigurat imediat zona in acest moment ii asteptam pe cei de la E-ON Gaz sa depisteze locul defectiunii” a declarat lt.col. Ioan Muresan, adjunctul inspectorului sef al ISU Maramures.

ACTUALIZARE 3: S-a reluat furnizarea gazului in zona afectata

Prin sistemul unic de apeluri de urgenţă, 112, a fost primit, în această după amiază, un apel telefonic care menţiona despre existenţa unui miros specific mercaptanului (substanţă odorizantă), pe strada Dragoş Vodă din Baia Sprie.

Prefectul Sandu Pocol a fost anunţat despre situaţia de urgenţă apărută şi a dispus deplasarea la faţa locului a echipelor de intervenţie de la pompieri, societatea EON GAZ, dar şi un echipaj de la Poliţia Baia Sprie. Ajunşi în zonă, aceştia au verificat zona şi au ajuns la concluzia, datorită mirosului specific odorizantului, dar şi  al unui vuiet, că există   posibilitatea unei  fisuri la  conducta subterană de gaz, amplasată în apropierea imobilului nr.63, de pe strada Dragoş Vodă, în partea stângă a DJ 184, pe direcţia Baia Sprie-Cavnic.

Nu au fost identificate pagube materiale la locuinţele din zonă, datorită scurgerii de gaz metan din conductă.   Au fost anunţate autorităţile administraţiei publice locale (primarul, viceprimarul şi inspectorul de protecţie civilă). Până la sosirea acestora,reprezentanţi ai Instituţiei Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, conduşi de prim-adjunctul inspectorului şef, lt.col Ioan Mureşan, au procedat la evacuarea persoanelor aflate în locuinţele din zonă. O altă măsură de urgenţă luată a fost de aerisire a încăperilor locuinţelor, prin deschiderea largă a ferestrelor. Zona în care s-a descoperit conducta de gaz fisurată a fost securizată şi asigurată de către pompieri. Echipajul de poliţie rutieră a dirijat circulaţia rutieră pe DJ184, care s-a desfăşurat, restricţionat, pe un sigur sens. Prefectul de Maramureş a fost informat de cele constatate şi a dispus măsurile necesare pentru evitarea producerii unor incidente nedorite. Echipa de intervenţie de la societatea EON GAZ a oprit alimentarea cu gaz metan şi a procedat la efectuarea de măsurători, în scopul de a identifica concentraţia de gaz metan există în locuinţe, dar şi în terenul din zona conductei. Nu au fost găsite, în urma măsurătorilor efectuate, concentraţii de gaz metan care să poată contribui la producerea unei explozii. De asemenea, la faţa locului a fost solicitată prezenţa unui echipaj de intervenţie de la societatea Electrica, care a procedat la sistarea furnizării energiei electrice în zonă.

În zonă au sosit mai mulţi angajaţi ai societăţii de gaz, care un utilaj au săpat pământul din zonă şi au identificat producerea unei fisuri la conducta, cu diametrul de patru ţoli, în zona unei suduri. Specialiştii au apreciat faptul că fisura este posibil să se fi produs, datorită uzurii, dar şi fenomenului de îngheţ-dezgheţ. Aceştia au efectuat lucrările necesare în vederea remedierii defecţiunii. După terminarea lucrărilor, angajaţii societăţii de gaz au procedat la efectuarea de probe pentru a vedea dacă mai sunt semnalate pierderi de gaze din conductă. Având în vedere faptul că s-a reuşit repararea conductei şi că nu există riscul producerii unei deflagraţii, specialiştii în gaz metan, împreună cu autorităţile administraţiei publice locale au decis reluarea alimentării cu gaz metan a zonei şi repunerea sub tensiune a reţelei de distribuţie a energiei electrice.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA