Pentru ca răspunsul forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă să fie prompt şi eficient, cetăţenii care apelează numărul unic pentru urgenţe 112 trebuie să încerce să respecte o serie de cerinţe, chiar în situaţiile dificile care i-au făcut să sune la acest număr. Iată câteva dintre cele mai importante:
indicaţi operatorului de la 112, cât de clar puteţi, natura situaţiei de urgenţă cu care va confruntaţi- accident, incendiu, explozie, avalanşă, alunecare de teren etc.
indicaţi cât de clar posibil, locul în care vă aflaţi sau locul în care s-a produs situaţia de urgenţă pentru care solicitaţi ajutor, adică oraşul şi strada sau măcar unele puncte de reper din zonă, care pot ajuta forţele de intervenţie să găsească acel loc cât mai rapid. Nu uitaţi că operatorul 112 preia apelurile de pe întreg teritoriul judeţului!
comunicaţi operatorului 112 numele dumneavoastră şi numărul de telefon la care puteţi fi găsit.
Atât operatorii 112 cât şi reprezentanţii forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt conştienţi că în astfel de situaţii, cei care apelează la numărul unic pentru urgenţe sunt supuşi unor factori de stres cu mult peste nivelul normal, pot fi speriaţi şi chiar în stare de şoc. Cu toate acestea, respectarea recomandărilor de mai sus poate avea un efect foarte important în ce priveşte promptitudinea răspunsului la solicitarea celor aflaţi în nevoie.
Informatii Subofiţer relaţii publice, Plt.adj.ing. Cornel Băbuţ