Acasăsinucidere maramuresVIDEO - O trilogie dedicată județului! A fost lansat primul documentar 3D...

VIDEO – O trilogie dedicată județului! A fost lansat primul documentar 3D care promovează Maramureșul

spot_img

DISTRIBUIȚI


Primul documentar etnografic românesc în format 3D realizat în România, „Culegătorii de folclor”, regizat de Gabriel Boholt, a fost lansat oficial, luni seară, la cinematograful Patria din Bucureşti, în prezenţa directorului RomâniaFilm, Marius Iuraşcu, şi a directorului CNC, Eugen Şerbănescu, informează Mediafax.

„Culegătorii de folclor” face parte din prima trilogie de documentare 3D artistice etnografice din România şi va mai include titlurile „Moş Pupăză” şi „Nuntă în Maramureş”. Cele trei producţii au scopul de a promova Maramureşul şi tradiţiile sale, iar dacă acestea vor avea succes, vor urma alte documentare 3D de prezentare a unor regiuni importante ale ţării. Filmul de 23 de minute va intra în cinematografele din reţeaua RADEF la începutul lunii februarie. Marius Iuraşcu, directorul general RomâniaFilm, s-a declarat încântat de producţie. Acesta a mărturisit că a fost impresionat când a văzut, în documentarul „Culegătorii de folclor”, „moroşeni care dau repede din picioare în 3D”.

Filmul „Culegătorii de folclor” a fost realizat pe Valea Izei, Sighetul Marmaţiei, şi prezintă viaţa unui cuplu tânăr de muzicieni din Maramureş. Filmul este creaţia unei echipe de profesionişti ai RomâniaFilm, coordonată de Gabriel Boholt, regizorul peliculei, şi Marius Iuraşcu, directorul general RomâniaFilm. Filmul a fost realizat în coproducţie, producătorul principal fiind Asociaţia pentru Integrare Culturală Europeană, care susţine proiectele de cultură româneşti, precum acesta, iar coproducător este RomâniaFilm, care va şi distribui documentarul. De alfel, întreaga trilogie este dedicată Maramureşului – fascinantul ţinut din nordul ţării. Până la sfârşitul anului vor fi lansate şi celelalte două filme ce fac parte din acest proiect. Gabriel Boholt a fost unul dintre primii fotoreporteri români care a realizat materiale de presă în zone de conflict armat, precum Transnistria – Tiraspol, Dubăsari, Muntenegru-Potgorica, Kosovo şi Kurdistan – Turcia. Pasiunea sa a rămas fotografia şi a continuat să participe la numeroase expoziţii colective de artă fotografică în România, Austria, Bulgaria, Belgia, Ungaria, Germania şi Spania.

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „România Film” (RADEF) este o regie autonomă în subordinea Ministerului Culturii, nesubvenţionată de la bugetul de stat. Marius Iuraşcu conduce RADEF din 18 iunie 2009.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA