Tudor Gheorghe declară într-un cotidian central că speră să vadă în Piaţa Universităţii peste 100.000 de români. De asemenea el mai spune că jandarmii sunt prea bine îmbrăcaţi şi de aceea lumea dă cu pietre în ei.
„Tare aş vrea să văd Piaţa Universităţii plină cu 100.000 de oameni, care să nu spună nimic! Ia imaginează-ţi ce înseamnă 100.000 de oameni care să nu scoată o vorbă. Să tacă patru ore! Să lase jandarmii să se învârte în jurul lor, iar ei să nu aibă nici o reacţie, să tacă patru ore! Atunci or să se sperie toţi şi vor fugi! Pentru că le este teamă ca după această tăcere să nu izbucnească focul pe interior. Dar, atâta vreme cât ne debuşăm cu chestii dintr-astea, preşedintele stă liniştit… Am auzit un domn deputat pedelist, care nu mai era aşa de entuziasmat şi de obraznic, spunând: „Da’ ce, credeţi că domnul preşedinte trebuie să-şi dea demisia pentru că 500 de oameni manifestează? Păi atâţia l-au votat?”. Şi avea dreptate!… Când am văzut că s-au luat la hârjoneală, jandarmii cu protestatarii, m-am gândit la ceea ce am scris eu acum vreo 20 şi ceva de ani:
„Nu mă bate, frate,/ nu mai da!/ Uite cum se bate Luna/ în tâmpla mea”. Vezi că e la fel… Jandarmii nu au nici o vină, lor li se dă ordin. Ştii ce mă deranjează cel mai tare?! Bă, aşa de bine erau îmbrăcaţi! Îţi dai seama cât costă un costum ca ăla? Ţinuta aia.. Extraordinar! Erau de filmat. Cred că nici nemţii nu au aşa ceva. Ce splendoare! Îţi era mai mare dragul să te uiţi la ei. În loc să fie nişte jandarmi de-ăştia, amărâţi, aşa cum sunt ei… Nu dădea nimeni în ei. Dar dacă îi vezi aşa de pregătiţi, îţi vine să dai cu pietre, să vezi dacă rezistă…,” spune Tudor Gheorghe într-un interviu acordat ”Jurnalului Național”
Artistul mai spune că Dumnezeu i-a binecuvântat pe români cu un har extraordinar, dar care de foarte multe ori se întoarce împotriva lor. „Capacitatea noastră de a face haz de necaz. Este fermecător ce lozinci, sloganuri apar în aceste manifestări. Cât umor este în „Vă rugăm să ne iertaţi, nu producem cât furaţi” sau în „Udrea, nu uita, ţara nu-i poşeta ta!”… Sunt multe care dau dovadă de spiritul nostru! Dar, vezi tu, acestea sunt debuşeuri. Astea ne fac să ne răcorim”, mai spune Tudor Gheorghe.