Pe cât de prost a început Steaua meciul cu Stuttgart, în care nemţii au avut 1-0 după cinci minute, pe atât de bine a intrat pe teren echipa lui Reghecampf la Copenhaga.
Roş-albaştrii au fost ajutaţi şi de atmosfera de pe stadion, acolo unde a fost orice, numai „iad“ nu, aşa cum şi-ar fi dorit antrenorul gazdelor, Ariel Jacobs.
În faţa unor tribune goale, Tănase şi compania au jucat inteligent. Nici nu s-au băgat cu fundul în poartă, dar nici nu s-au expus, ca în partida cu Stuttgart. Românii au ţinut de balon, au pasat exact şi au împins jocul în jumătatea danezilor. Au avut şi două, trei lovituri libere periculoase în primele 15 minute, ceea ce a lăsat impresia că Steaua e formaţia care e la cârma jocului.
De altfel, această dominare a oaspeţilor a continuat până la finalul primei părţi. Bucureştenii au avut şi cea mai mare ocazie a reprizei. Rusescu, după o serie de driblinguri reuşite, l-a găsit pe Adi Popa în flancul drept, însă centrarea excelentă a acestuia n-a fost fructificată de Nikolici (31).
De partea cealaltă, FC Copenhaga n-a impresionat cu nimic. Gazdele au jucat fără vlagă, cu multe erori, iar poarta lui Tătăruşanu n-a fost pusă în pericol în niciun moment. Abia în minutul 41, după un atac mai consistent, brazilianul Claudemir a trimis o „torpilă“, care a ocolit poarta.
Cea mai mare „răsplată“ pentru jocul bun al Stelei a venit sub forma unui anunţ de la Stuttgart. Exact înainte de pauză, Molde a deschis scorul în Germania, trimiţând formaţia din Ghencea cu un picior în 16-imi.
La trei minute de la reluare, roş-albaştrii au încasat prima lovitură. Adi Popa l-a driblat pe portar, a centrat, Tănase a intrat în careu şi a fost întâmpinat de Kristensen. A existat contact între cei doi, însă decarul Stelei a forţat căderea, iar centralul turc a considerat că a fost simulare. Mijlocaşul stelist a primit al doilea „galben“ şi a fost eliminat. A fost momentul în care Steaua a devenit şi mai interesată de ce se întâmpla la Stuttgart.
Probabil că steliştii l-au înjurat copios pe centralul Huseyin Gocek, deşi acesta a fost acoperit de regulament la faza cu Tănase. 11 minute mai târziu însă, arbitrul a devenit aliatul roş-albaştrilor. Bourceanu a oprit, clar, cu mâna, un balon centrat în careu. În mod normal, ar fi trebuit să fie lovitură de la 11 metri pentru gazde, însă Huseyin Gocek n-a observat un penalty, care s-a văzut şi din avion, aşa cum se spune în lumea fotbalului.
Danezii au început să forţeze, iar în minutul 66, românii au scăpat, miraculos, de 0-1.
După un corner, Tătăruşanu a ieşit greşit, însă lovitura de cap a lui Cornelius a izbit pământul şi a fost deviată în afara terenului de un coechipier. Peste un minut, Vetokele l-a testat şi el pe goalkeeperul român cu o altă lovitură periculoasă de cap. Asaltul a continuat cu încă un „cap“ al lui Cornelius, dar Tătăruşanu a intervenit salvator (70).
Replica Stelei? Una formidabilă! Bourceanu s-a bătut precum un gladiator pentru balon, i-a pasat lui Rusescu, iar golgheterul Stelei a înscris cu un şut fabulos. Până la final, Vetokele a egalat (87), însă golul său n-a mai contat. Echipa lui Reghecampf a sărbătorit pe „Parken“ o calificare senzaţională.
FC Copenhaga – Steaua 1-1
Christensen – Jacobsen, Sigurdsson, Stadsgaard, Bengtsson – Gislason, Claudemir (Vetokele 65), Kristensen, Delaney – Jorgensen, Cornelius. Antrenor: Ariel Jacobs
Tătăruşanu – Chipciu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu – Ad. Popa, Rusescu (Filip 85), Tănase – Nikolici (Martinovici 61). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Goluri: Vetokele 87 / Rusescu 73
Eliminat: Tănase 48
Stadion „Parken“
Arbitru: Huseyin Gocek (Turcia)
La data de 20 decembrie, UEFA va efectua tragerea la sorţi pentru fazele superioare ale Ligii Europa. Steaua şi CFR Cluj vor fi în urna capilor de serie. Bucureştenii pot întâlni formaţii precum Inter Milano, Zenit, Napoli, Ajax, Dinamo Kiev, Leverkusen, Basel sau Sparta Praga. Steaua va juca primul meci, în deplasare, la 14 februarie. Returul va fi pe „Arena Naţională“, la 21 februarie.
http://www.youtube.com/watch?v=3OUDqp4blUI&feature=player_embedded#t=1s