AcasăMARAMURESUL ISTORICTop 7 alimente care te feresc de răcelile de sezon

Top 7 alimente care te feresc de răcelile de sezon

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cea mai sigura cale de a scapa neatinsi de racelile de sezon este imbogatirea dietei zilnice cu cateva alimente care intaresc imunitatea si te ajuta să eviti virozele.

Foloseste cele 7 alimente care te feresc de racelile de sezon, pentru a uita de pericolul unei viroze respiratorii in aceasta iarna.
Vitamine si mineralele care intaresc imunitatea pot fi obtinute si din suplimente alimentare, insa sunt mai eficate atunci cand le incluzi in mod natural in alimentatia ta.

Citrice

Clementinele au o concentratie foarte mare de vitamina C, dar sunt in acelasi timp printre cele mai dulci fructe citrice. Toate citricele pot contribui insa la intarirea sistemului imunitar.
Nutritionistii recomanda consumarea intregului fruct, nu doar a sucului acestuia. Daca nu-ti plac citricele deloc, mai poti obtine vitamina C din alte fructe delicioase: capsune, guava, kiwi si papaya.

Usturoi

Cu proprietati naturale antibiotice, usturoiul a fost laudat de mai multe studii de specialitate pentru proprietatile sale de intarire a sistemului imunitar.
Elementul cheie din usturoi este alicina, compus activat prin maruntirea sau zdrobirea usturoiului. Daca nu-ti place mirosul, bea un pahar de lapte, bogat in calciu, mineral prezent in cele mai multe suplimente alimentare pentru intarirea imunitatii.

Supa de vita cu fasole

Combinatia de carne de vita si fasole ofera un cocktail puternic de vitamine si minerale care iti mentin in stare optima sistemul imunitar si te feresc de racelile de sezon.
Continutul ridicat de vitamina B contribuie apararea organismului impotriva virusurilor, iar carnea de vita ofera un continut ridicat de fier. Deficienta acestuia mineral a fost asociata in mai multe studii unei imunitati deficitare.

Ciuperci

Alternativa la proteinele de origine animale cu mai putine grasimi, ciupercile au un continut ridicat de beta-glucan, substanta care si-a dovedit eficacitatea in intarirea sistemului imunitar.
Consumul regulat de ciuperci grabeste dezvoltarea anticorpilor la detectarea microorganismelor patogene, inclusiv virusurile care cauzeaza infectii respiratorii.

Pui la gratar

Bogat in glutamina, aminoacid crucial pentru organism in lupta cu infectiile si cu gripa, puiul la gratar este recomandat mai ales celor cu un stil de viata activ.
Glutamina se consuma repede in organism in timpul eforturilor fizice, astfel incat puiul la gratar poate fi masa perfecta dupa ce te-ai intors de la sala. O alternativa la fel de eficienta este carnea de ton.

Germeni de grau

Zincul este una dintre mineralele consumate insuficient de multi adulti cu imunitatea scazuta. Cea mai buna sursa vegetala de zinc sunt germenii de grau, dar acestia nu trebuie mancati uscati.
Daca inmoi germenii de grau in apa, lapte sau iaurt, vei beneficia de o absorbtie mai buna a zincului. Adauga si o lingurita de miere pentru protectie suplimentara.

Ceai verde

Cu un continut ridicat de antioxidanti, ceaiul verde te protejeaza impotriva racelilor de sezon mai ales prin catehina. Aceasta enzima ajuta organismul sa lupte mai bine cu virusurile ce provoaca infectii respiratorii si o ceasca de ceai verde pe zi te poate ajuta sa scapi de raceli pana la primavara. (sanatate.ele.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA