AcasăActualitatePoliticSe încheie proiectul Asociaţiei Esperando destinat persoanelor cu dizabilităţi, netransportabile

Se încheie proiectul Asociaţiei Esperando destinat persoanelor cu dizabilităţi, netransportabile

spot_img

DISTRIBUIȚI

Proiectul Asociaţiei Esperando “Echipa mobilă pentru persoane cu dizabilităţi fizice”, cofinanţat de  SPAS/ CL Baia Mare conform Legii 350/ 2005, se încheie în această lună. Proiectul s-a derulat vreme de 8 luni, timp în care un kinetoterapeut, un psiholog, şi un asistent social se deplasau săptămânal la domiciliul beneficiarilor.

23 de persoane cu dizabilităţi fizice, netransportabile au avut parte de servicii de recuperare fizică, psihică, consiliere, monitorizare şi sprijin, pachete cu produse ( produse de igienă personală, produse igienico sanitare, produse alimentare), cât şi de transport adaptat cu microbuzul Asociaţiei.

Datorită faptului că serviciul a fost oferit gratuit, Asociaţia a primit un număr foarte mare de cereri pentru acesta. Din păcate, a fost nevoie de o selecţie a beneficiarilor, deoarece numărul de locuri era limitat de bugetul aprobat.

Specialiştii spun că la început a fost foarte greu de lucrat cu aceste persoane. Acestea nu au mai beneficiat de nici un tip de recuperare, datorită faptului că în Baia Mare nu a existat până acum un astfel de serviciu.

Primele şedinţe au fost grele, atât pentru specialiştii care încercau să decontracteze muşchii atrofiaţi, cât şi pentru beneficiari, deoarece şedinţele erau dureroase.

Însă după câteva şedinţe acestea au devenit o relaxare, beneficiarii fiind răsfăţaţi şi cu masaj.

Sunt persoane pentru care simpla prezenţă a specialiştilor în casa lor reprezenta o mare bucurie, deoarece ei aveau puţine ocazii să socializeze, singura metodă de a ţine legătura cu exteriorul fiind mass-media.

S-a creat astfel o legătură strânsă între beneficiari şi specialişti.

Cu timpul, lunile s-au scurs una câte una. Îngrijorarea persoanelor asistate era mare, se gândeau că proiectul va lua sfârşit şi ei vor reveni din nou la viaţa monotonă de dinainte, şi mai mult, nu vor mai face recuperare.

Acum, la final de proiect, fiecare beneficiar a primit câte un chestionar de satisfacţie. Au putut în acest fel să-şi exprime în scris părerea despre acest serviciu.

Un lucru s-a confirmat sigur: toţi beneficiarii au fost extrem de mulţumiţi de rezultatele pe care le-au dobândit în urma acestui proiect şi şi-au exprimat dorinţa ca acesta să continue.

Informatii furnizate de Mociran Lavinia – Specialist PR

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA