Acasăsinucidere maramuresSPECIAL - Ce este un Pol al Păcii

SPECIAL – Ce este un Pol al Păcii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un Pol al Păcii este un stâlp cu patru sau mai multe laturi, din lemn sau din alt material, şi are înscris (sculptat, sau lipit)  pe el mesajul universal al păcii: Fie Pace pe Pământ (May Peace Prevail on Earth) în mai multe limbi. Rolul său este să amintească cât de importantă este pacea şi că trebuie să dăruim un gând, o rugăciune pentru pace în fiecare zi. Polii Păcii sânt unul din proiectele World Peace Prayer Society (S.U.A.). Poli ai Păcii au fost dedicaţi în peste 180 de ţări ale lumii, ca şi monumente ale păcii.

Ei pot fi amplasaţi în diferite locuri: instituţii, ambasade, parcuri, şcoli. Printre personalităţile care au dedicat Poli ai Păcii sânt: fostul secretar general al Naţiunilor Unite Boutros Boutros-Gali, Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, Maica Tereza şi Dalai Lama, preşedintele Etiopiei, preşedintele Guyanei etc.

Mai puţin cunoscut în ţară, un Pol al Păcii este simplu de realizat şi puţin costisitor. Amplasarea şi dedicarea acestuia de către ONG-uri, instituţii, primari, personalităţi sau oameni simpli ar aduce o mai mare apreciere a României pe plan internaţional.

Corespondenţă şi fotografie: Tatomir Ion-Marius

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA