„După cum bine ar trebui să ştie domnul primar Cătălin Cherecheş, nu este tributul nici al sindicatului, nici a deputatului, să vadă cum administraţia locală împarte banii. În timpul vizitei de la Liceul Emil Racovită am sesizat trei probleme: una legată de extinderea liceului, a doua legată de sala de sport iar a treia este centrala termică. Eu am cerut câteva răspunsuri simple, ca apoi să avem nişte rezolvări ale acestor probleme, rezolvări ce ar urma să fie în folosul elevilor şi al profesorilor ce îşi petrec marea majoritate a timpului în acea locaţie.
Cine a dat autorizaţia de construcţie, cine a executat construcţia, mai ales în condiţiile în care terenul nu era al administraţiei locale. Aceleaşi întrebări se ridică şi asupra sălii de sport a Liceului Emil Racoviţă. Apoi centrala termică, surprinzător fiind faptul cum a rezistat până în 2012 din moment ce din 2008 nu a avut aviz. Faptul că administraţia locală s-a implicat în rezolvarea acestei probleme este un lucru bun, de neînţeles este însă de ce se doreşte să se plătească un proiect de execuţie al centralei termice şi al instalaţiei de încălzire în condiţiile în care acesta nu poate fii autorizat. Potrivit normelor de bună şi sigură funcţionare (potrivit adresei Consiliului Local Baia Mare Nr. 7281 / 9.X.2012), centrala nu trebuie amplasată sub săli aglomerate şi căi de evacuare, ori cea despre care discutăm este situată sub scări.
În altă ordine de idei, consider că cei 21.441 de lei, alocaţi proiectului de execuţie al centralei termice şi al instalaţiei de încălzire (conform facturii nr. 7477504 din 5.IX.2012), pot fi folosiţi pentru asigurarea parchetului pentru toate sălile de clase şi poate primăria, prin grija deosebită pe care o poartă, va reuşi să asigure şi banii necesari unui gard care să separe curtea şcolii de construcţia nefinalizată, pentru a evita posibilele accidente în incinta şcolii.
Aşa cum spune şi domnul primar, am înţeles cu toţii că cei ce au fost înainte au făcut numai nefăcute, dar asta nu înseamnă că noi trebuie să stăm, să ne minunăm şi să ridicăm din umeri, ci trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să reparăm şi să punem la punct tot ce au lăsat predecesorii în urmă.
Ministru delegat pentru dialog social, Liviu Marian POP