Acasăsinucidere maramuresCONCURS - Atentie copii, maine la “Gold Plaza” din Baia Mare începe...

CONCURS – Atentie copii, maine la “Gold Plaza” din Baia Mare începe concursul “Prietenul meu pompierul”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Mâine, joi 20.09.2012, la ora 13.00, în parcarea complexului “Gold Plaza” din Baia Mare va începe concursul tehnico-aplicativ “Prietenul meu pompierul”. La activitate sunt aşteptaţi să participe circa 200 de elevi de şcoală generală şi liceu.
Concursul va consta dintr-o probă practică de viteză și îndemânare, care se va desfăşura pe două piste paralele. Copiii vor pompa apa din găleţi, care va trece prin furtunuri. Ei vor dirija apa spre ţinte, cu ajutorul ţevilor de refulare pe care trebuie să le racordeze la furtunuri, până la declanşarea semnalelor acustice şi luminoase de umplere a rezervorului ţintei. Proba se consideră încheiată după ce furtunul şi ţeava de refulare sunt strânse şi aşezate în poziţia iniţială. Echipajele vor fi formate din câte patru elevi.
Competiţia este inclusă în proiectul educaţional cu acelaşi nume, printre ale cărei obiective se numără formarea în rândul elevilor şi a cadrelor didactice a unei imagini corecte despre lucrătorii instituţiilor care acţionează în caz de urgenţe, identificarea corectă a factorilor de risc şi a principalelor tipuri de riscuri întâlnite în fiecare zi, cunoaşterea modului de informare a instituţiilor abilitate să gestioneze situaţiile periculoase, precum şi dezvoltarea unei atitudini civice corecte.
Parteneri în desfăşurarea proiectului “Prietenul meu pompierul” sunt:
– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş
– Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramureş
– Palatul Copiilor Baia Mare
– Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare
– Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie
– Serviciul de Ajutor Maltez în România Sucursala Baia Mare
– GOLD PLAZA Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA