Vestea morţii subite a lui Dan Mureşan, fiul fostului ministru al agriculturii, a venit ca un şoc atât pentru familia sa, cât şi pentru prieteni.
Dan avea o relaţie serioasă, de aproape patru ani, cu Diana Babici, o avocată din localitatea natală, Baia Mare, care lucrează la o casă de avocatură din Londra. Nimeni nu ştia să fi suferit de probleme grave de sănătate, însă toţi cei care l-au cunoscut vorbesc despre pasiunea aproape obsesivă cu care muncea. „Dan era cu adevărat pasionat de politică şi de campaniile electorale. Sincer, cred că era cel mai bun român în domeniul consultanţei politice, din lume”, a declarat pentru CANCAN.ro prietenul lui Dan Mureşan, Ciprian Alionescu, actualmente angajat la Comisia Europeană.
Cei doi s-au cunoscut în timpul studiilor de Master, în 2002, la Londra, şi au rămas în relaţii apropiate. „Din câte ştiu eu, era sănătos, nu s-a plâns niciodată de vreo problemă. Nu avea, într-adevăr, cel mai sănătos stil de viaţă, fuma destul de mult, însă avea numai 32 de ani şi nicio afecţiune serioasă. Nu am văzut un alt om care să fi muncit cu atât de multă pasiune. În timpul campaniilor electorale muncea aproape non-stop, dormea doar 2-3 ore pe noapte. Mi-a şi povestit că, în 2005, în timpul unei campanii în Virginia, pe care a coordonat-o, după ce s-au afişat rezultatele şi-a permis să se întindă un pic pe pat, cu gândul să aţipească o oră. Atât era de obosit, încât nu s-a ridicat decât după 25 de ore! Ăsta era Dan, era cu adevărat pasionat! E posibil să fi fost şi acum suprasolicitat!”, a povestit Ciprian Alionescu.
Un sigur aspect îl îngrijora pe Dan, îşi amintesc foştii săi colegi: greutatea. „Când a plecat în Statele Unite glumea că acolo, la cât de mulţi graşi sunt, se va simţi slab. Dar până la urmă tot gras se simţea…”, au povestit alţi colegi ai fiului fostului ministru Avram Mureşan.
Dan Mureşan avea 32 de ani şi lucra pentru o firmă britanică de consultanţă politică, care a pus la punct strategii electorale în multe state din Africa, sud-estul Asiei şi Europa de Est. Salariul pentru un astfel de job se ridică la circa 4.000 de euro lunar, însă el câştiga aproape dublu, întrucât era coordonator de campanii electorale. Din această poziţie, el s-a ocupat de campaniile din Texas, Virginia şi din ţări din estul Europei şi Africa. În ciuda faptului că a avut dintotdeauna bani, nu îi plăcea să iasă în evidenţă prin cheltuieli extravagante, mai spun foştii săi colegi.