Aseară s-au reactivat, datorită vântului, câteva focare în zona bazinului forestier al pârâului Colbu, la Ocolul Privat Alpina Borşa. În această dimineaţă, echipele mixte, alcătuite din silvicultori, pompieri militari ( 15 ofiţeri şi subofiţeri prezenţi cu două autospeciale cu apă şi spumă), jandarmi montani, poliţişti de frontieră şi membrii ai comitetului local pentru situaţii de urgenţă Borşa au urcat pe versanţii montani (aproximativ 150 de persoane).
Pe versanţii montani de la Piciorul Caprei mai există un focar de incendiu. S-au deplasat în această zonă şi la Pârâul Rece silvicultori cu motofierăstraie, sape, securi şi saci cu apă. Incendiul nu s-a extins ca şi suprafaţă. Intervenţia este, în continuare dificilă, din cauza terenului accidentat, greu accesibil, situat la o altitudine cuprinsă între 700-1000 de metri, cu grohotişuri şi care nu permite accesul cu autovehicule de intervenţie. Focarul este localizat, se acţionează pentru stingerea acestuia, iar silvicultorii prezenţi la faţa locului au precizat că nu există pericol de extindere a focului.
În zona Vf. Paltinu, situat la o altitudine de peste 800 de metri, au urcat pompierii militari coordonaţi de lt.col. Ioan Ioniţă Sârb, prim-adjunct ISU Maramureş, împreună cu membrii comitetului local pentru situaţii de urgenţă, personal de la ocolul silvic privat, respectiv angajaţi ai unor agenţi economici din zonă. Participanţii la misiune au transportat pe versanţii montani o cantitate de peste 1000 litri de apă care va fi utilizată de sistemul de motompompe primit de Direcţia Silvică Maramureş pentru stingerea incendiilor din Baia Borşa. Lt.col Ioan Ioniţă Sârb a precizat că echipele de intervenţie au identificat, pe creastă, câteva focare. A fost afectată vegetaţia forestieră uscată (excesiv). Incendiul nu s-a extins pe alte suprafeţe de pădure, iar pompierii militari şi personalul civil care acţionează la faţa locului vor veghea ca rafalele de vânt să nu contribuie la activarea unor noi focare.
Este de remarcat faptul că structurile teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, silvicultorii, membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile învecinate şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă acţionează de mai bine de o săptămână pentru stingerea focarelor de incendiu în Baia Borşa. În acelaşi timp, pompierii militari şi silvicultorii maramureşeni au mai acţionat anterior la stingerea unor incendii de pădure pe Creasta Cocoşului, respectiv în zona localităţilor Moisei şi Săcel. Atragem atenţia cetăţenilor să nu procedeze la aprinderea miriştilor care au declanşat, în ultima perioadă, numeroase incendii de vegetaţie uscată în judeţ. De asemenea, solicităm turiştilor pasionaţi de drumeţii montane care străbat acest trasee să evite aprinderea focului pe munte. Dacă totuşi procedează în zonele de popas la pregătirea mâncării calde sunt rugaţi să nu lase nesupravegheat focul, iar la plecare să se asigure că jarul rezultat în urma arderii este stins.