AcasăberzmudeREFERENDUM - Aproape 400 de angajati MAI vor asigura linistea si ordinea...

REFERENDUM – Aproape 400 de angajati MAI vor asigura linistea si ordinea publica la sectiile de votare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Comandamentul  Operaţional Judeţean Maramureş va asigura coordonarea activităţilor de menţinere a ordinii publice pe parcursul derulării referendumului de la 29 iulie, pentru demiterea Preşedintelui. La nivelul judeţului Maramureş au fost înfiinţate 397 secţii de votare care sunt amplasate în 365 de locaţii. Pentru a se asigura şi menţine ordinea şi siguranţa publică pe timpul desfăşurării referendumului, toate structurile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor de la nivel local vor avea reprezentanţi la secţiile de votare.

Distribuţia efectivelor de ordine publică pentru a asigura protecţia locurilor în care se organizează secţiile de votare este următoarea:

–             I.P.J. Maramureş: 226 poliţişti;

–             I.J.J. Maramureş: 252 jandarmi;

–             I.T.P.F. Sighet Marmaţiei: 167 poliţişti de frontieră;

–             I.S.U. Maramureş: 32 pompieri;

–             Alte structuri subordonate M.A.I. (O.R.I., Servicii comunitare de evidenţă paşapoarte, înmatriculări auto, acte de identitate): 16 reprezentanţi.

Aceste efective din sistemul de ordine şi siguranţă publică vor asigura protecţia celor 397 de secţii de votare, repartizate astfel:

Nr. secţiiEfectivele care asigură protecţia
162Poliţie
126Jandarmeria
76Poliţia de frontieră
17ISU
16Alte structuri M.A.I.

Alături de efectivele enumerate, alţi 300 reprezentanţi ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, la nivel local, sunt angrenaţi în procesul de organizare a referendumului pentru demiterea Preşedintelui României, inclusiv pentru transportul buletinelor de vot, înainte şi după referendum dar şi pentru a asigura intervenţia promptă în caz de tulburare a liniştii publice sau pentru investigarea unor fapte de natură penală.

Pentru o bună desfăşurare a referendumului, este importantă informarea corectă a cetăţenilor cu privire la legislaţia în vigoare şi riscurile la care se expun persoanele care încalcă legea. În acest sens, Centrul Judeţean de Comunicare Maramureş, prin reprezentanţii fiecărei instituţii, coordonează activitatea de prevenire şi informare a cetăţenilor, în cadrul campaniei desfăşurate la nivel naţional şi care poartă denumirea :

În conformitate cu Legea 3/2000, privind organizarea referendumului,

–         Art. 54 lit. b)

Fapta alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului constituie infracţiune, şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

–         art. 52 literele a) şi b)

Împiedicarea, prin orice mijloc, al unui cetăţean cu drept de vot, de a-şi exerciat acest drept la referendum, constituie faptă penală şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. 

VOTEAZĂ LEGAL! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA