Acasăsinucidere maramuresEVANGHELIA ZILEI - Autosuficienţa naşte o păcătoasă delăsare

EVANGHELIA ZILEI – Autosuficienţa naşte o păcătoasă delăsare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vai voua! Ca ziditi mormintele proorocilor pe care parintii vostri i-au ucis. Asadar, marturisiti si incuviintati faptele parintilor vostri, pentru ca ei i-au ucis, iar voi le claditi mormintele. De aceea si intelepciunea lui Dumnezeu a zis: “Voi trimite la ei prooroci si apostoli si dintre ei vor ucide si vor prigoni”; Ca sa se ceara de la neamul acesta sangele tuturor proorocilor, care s-a varsat de la facerea lumii, De la sangele lui Abel pana la sangele lui Zaharia, care a pierit intre altar si templu. Adevarat va spun: Se va cere de la neamul acesta. Vai voua, invatatorilor de Lege! Ca ati luat cheia cunostintei; voi insiva  n-ati intrat, iar pe cei ce voiau sa intre i-ati impiedecat. Iar iesind El de acolo, carturarii si fariseii au inceput sa-L urasca groaznic si sa-L sileasca sa vorbeasca despre multe, Pandindu-L si cautand sa prinda ceva din gura Lui, ca sa-I gaseasca vina. Si in acelasi timp, adunandu-se multime mii si mii de oameni, incat se calcau unii pe altii, Iisus a inceput sa vorbeasca intai catre ucenicii Sai: Feriti-va de aluatul fariseilor, care este fatarnicia.” (Luca 11, 47-54/ 12, 1)

Mustrările Domnului Iisus Hristos atrăgeau atenţia asupra faptului că fariseii puneau accent doar pe lucrurile exterioare vieţii religioase. Pe învăţătorii de Lege i-a mustrat pentru tendinţa lor de a transfera centrul de greutate spre ceea ce ei declarau, nu spre ceea ce săvârşeau.

Mântuitorul le-a amintit învăţătorilor de Lege că ei sunt fiii celor care au prigonit şi ucis pe prorocii trimişi de Dumnezeu pentru îndreptarea poporului. Cei vizaţi nu au înţeles mare lucru din mustrările Domnului Hristos. Au gândit că El nu s-a referit la ei, ci la altcineva.

Autosuficienţa naşte o păcătoasă delăsare. Însă în inima lor cărturarii şi fariseii au început să-L urască pe Mântuitorul şi căutau motive de a-L discredita şi a-L acuza pe nedrept. În loc să-şi schimbe viaţa, ei au preferat să-L îndepărteze şi să-I ia viaţa Celui care prin cuvintele Sale le răscolea conştiinţele.

Minţile întunecate de ură şi răzbunare au mers până acolo încât au răstignit pe Domnul Iisus Hristos-Lumina lumii. (Pr. Dumitru Păduraru)

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA