AcasăActualitatePoliticAfla ce proiecte legislative vrea senatorul Bota sa le depuna in Parlamentul...

Afla ce proiecte legislative vrea senatorul Bota sa le depuna in Parlamentul Romaniei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD, Sorin Bota, lucreaza la o serie de proiecte legislative care urmeaza a fi depuse in Parlament in urmatoarea perioada. Printre aceste proiecte  regasim:

Lege pentru completarea alin.(1) al art. 134 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii. Acest proiect legislativ vine sa adauge inca 3 zile libere de la Stat. Ziua Mortilor (Luminatia), sarbatorita la 1 Noiembrie in fiecare an, cu precadere in zona Transilvaniei, dar si in alte parti ale tarii. Ziua de 1 Noiembrie este declarata zi nelucratoare in mai multe tari civilizate din vestul Europei. Botezul Domnului (Boboteaza), dar si ziua de Sfantul Ioan Botezatorul (6 si 7 ianuarie), considerate cele mai semnificative si importante sarbatori crestine dupa Nasterea Domnului (Craciunul) si Invierea Domnului (Pastele).

Un alt proiect legislativ se refera la promovarea produselor agroalimentare locale in supermarketuri. Supermarketurile cu spatii de desfacere de peste 50 mp vor fi obligate prin lege sa aloce un spatiu de 10% din suprafata si fondul de marfa, produselor romanesti provenite din judetul in care acestea isi desfasoara activitatea. Acest lucru va incuraja productia locala si va influenta pozitiv economia.

Conform unui alt proiect legislativ, pentru certificatele verzi amanate la plata  se vor emite bonduri de trezorerie.

Tot in aceasta perioada, senatorul Bota lucreaza la modificarea legii minelor.

Cabinetul senatorului

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA