AcasăEvenimentPOLITIA DE FRONTIERA MARAMURES: 36.000 de pachete de tigari confiscate cu focuri...

POLITIA DE FRONTIERA MARAMURES: 36.000 de pachete de tigari confiscate cu focuri de arma pe granita cu Ucraina

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei, în cadrul cărora au descoperit aproximativ 36.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 324.000 lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment. Patru cetăţeni români sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

SARASAU: Autoturism plin cu tigari pe DN19

Azi noapte, în jurul orei 02.00, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontieră de stat, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au observat un autoturism marca Mitshubishi Pajero, înmatriculat în judeţul Maramureş,  care se deplasa în mare viteză de  la frontiera de stat către D.N. 19.  Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control maşina pe raza localităţii Săpânţa, ocazie cu care s-a constatat că aceasta este condusă de Marian S., de 24, domiciliat în localitatea Câmpulung la Tisa.

La controlul efectuat asupra autoturismului, în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări, pentru care şoferul nu deţinea documente legale. Autoturismul, ţigările precum şi persoana în cauza au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 67.000 lei. Marian S. este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

VALEA VISEULUI: Focuri de arma prin padure dupa contrabandisti

Ieri, 3 octombrie  2013, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 17.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, într-o zonă muntoasă, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior transportând colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite. Deoarece  persoanele în cauză au ignorat somaţiile, lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, dar profitând de terenul accidentat, acestea au reuşit să fugă. La cercetarea terenului au fost descoperite 16 colete ce conţineau cantitatea de  8.444 pachete cu ţigări Jin Ling de provenienţă ucraineană, în valoare de 76.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Din primele cercetări a rezultat faptul că la activitatea infracţională a participat şi o persoană, cetăţean român, domiciliată pe raza judeţului Maramureş. În prezent se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Retinuti dupa ce au fost prinsi cu 8 baxuri cu tigari

Tot ieri, 03 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Rădăuţi au observat, în jurul orei 15.45, două  persoane care transportau de la frontiera de stat spre interiorul ţării (zona  localităţii Bilca), mai multe colete voluminoase. În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră s-a reuşit reţinerea celor doi bărbaţi, ocazie cu care s-a stabilit că aceştia sunt cetăţenii români, P. Dumitru, în vârstă de 36 ani şi P. Vasile de 39  ani,  ambii domiciliaţi  pe raza judeţului Suceava. Totodată, la cercetarea terenului, au fost descoperite 8 baxuri  ce conţineau 4.500 pachete cu ţigări, marca Viceroy, de provenienţă ucraineană. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, pentru efectuarea cercetării în comun a evenimentului. Persoanele în cauză  sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 45.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

15.000 pahcete de tigari transportate prin padure

În data de 03 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul S.J.I.P.I. Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20.00, o patrulă P.F. aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Cămârzana.

Imediat, lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză. Deoarece acestea nu s-a supus somaţiilor prin voce, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale şi, profitând de întuneric şi de terenul accidentat – împădurit, au reuşit să fugă. La faţa locului au fost descoperite 30 de colete ce conţineau cantitatea de 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 134.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

RUSCOVA: Transporta tigari cu bicicleta

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului PF Poienile de Sub Munte au depistat în localitatea Ruscova o persoană care transporta pe bicicletă un bagaj voluminos. La controlul efectuat asupra acestuia, în geantă au fost descoperite 259 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 2.300 lei, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA