Un incendiu de proportii a fost semnalat, in urma cu scurt timp, pe rampa de deseuri industriale amenajata in zona satului Sasar. Perimetrul afectat se afla in apropierea soselei de centura a Baii Mari si a drumului care face legatura pe relatia Dej. Cea mai mare problema e ca el se afla la doar 1,5 kilometri de zona locuita si ca arderea unor deseuri industriale poate reprezenta un risc pentru sanatate.
Flacarile s-au intins pe mare parte din suprafata de trei hectare acoperita cu resturi aduse de catre diverse societati comerciale. In zona se afla o autospeciala a pompierilor iar angajatii societatii Drusal au cinci masini si o vola cu care se incearca stingerea focului.
ACTUALIZARE 1
Conform informatiilor furnizate de Dan Buca, purtatorul de cuvant al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Baia Mare se intervine cu sapte utilaje: o vola, 5 masini cu apa de la Drusal si o autospeciala de interventie cu apa si spuma de la ISU Maramures. „Se lucreaza pentru a se crea o zona de protectie pentru ca focul sa nu se extinda la vegetatia uscata din zona raului Sasar. Cauza izbucnirii focului este jocul copiilor cu focul” a precizat Dan Buca. Lucru de altfel de recunoscut de mai multe persoane de etnie rroma care erau in zona.
ACTUALIZARE 2
La telefonul unic de apeluri de urgenţă 112 s-a primit un apel telefonic care anunţa producerea unui incendiu la groapa de gunoi, amplasată, la ieşirea din municipiul Baia Mare, spre satul Săsar. Primarul Cătălin Cherecheş a fost anunţat despre producerea situaţiei de urgenţă, iar în calitate de preşedinte al Comitetului Local penru Situaţii de Urgenţă a dispus deplasarea la faţa locului a echipelor de intervenţie din subordine. Aceştia au acţionat împreună cu pompierii militari pentru localizarea şi lichidarea focarelor.
„Intervenţia a fost îngreunată de specificul terenului pe care este amplasată groapa de gunoi, dar şi de extinderea incendiului spre zona cu vegetaţie uscată de pe malul râului Săsar. Deşeurile menajere, dar mai ales materialul lemnos şi cauciucurile aprinse au întreţinut arderea, iar vântul a favorizat aprinderea unor noi focare, dar şi a vegetaţiei uscate. Şapte utilaje tehnice şi personal de la societăţile primăriei ( patru autospeciale cu apă, două autobasculante şi un buldo-excavator) şi o autospecială cu apă de la Detaşamentul de Pompieri „Căpitan Adrian Marchiş” din Baia Mare, deservită de patru subofiţeri au intervenit pentru localizarea incendiului, luarea măsurilor de limitare a extinderii flăcărilor şi lichidarea focarelor”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.
În zona producerii incendiului au fost prezenţi şi comisari de mediu. Din primele informaţii incendiul s-a produs ca urmare a folosirii neautorizate a focului deschis pe rampa de gunoi de către doi copii, care odată cu aprinderea materialelor menajere au părăsit groapa de gunoi. Incendiul a afectat o suprafaţă de 0,4 hectare teren (groapa de gunoi şi vegetaţia uscată de pe malul râului Săsar).
INTERVENTIE
DECLARATII
VEZI IMAGINI DE LA INCENDIUL DE LA GROAPA DE GUNOI DIN SIGHETU MARMATIEI