AcasăActualitateSocialO nouă victimă prin metoda „Accidentul”. Femeia din Cavnic a pierdut 1.500...

O nouă victimă prin metoda „Accidentul”. Femeia din Cavnic a pierdut 1.500 euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri, la ora 17.30, poliţiştii din Cavnic au fost sesizaţi despre faptul că o femeie de 56 de ani din localitate, a fost înşelată cu suma de 1,500 de euro prin metoda „Accidentul”. Victima a relatat poliţiştilor că a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană care s-a prezentat a fi fiul său şi care i-a spus că a accidentat cu tractorul un copil în Germania. Escrocul a solicitat suma de 1.500 de euro sub pretextul că ar fi necesară pentru spitalizarea copilului accidentat. Femeia a trimis banii prin Western Union, iar ulterior şi-a contactat telefonic fiul care a infirmat incidentul. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor care folosesc această metodă în scopul de a vă înşela, poliţiştii vă recomandă:

– nu daţi curs indicaţiilor primite de la aceştia şi nu viraţi banii în contul indicat

– aveţi în vedere că cel care vă sună este un escroc care inventează astfel de poveşti tragice pentru a vă înşela cu sume importante de bani

– luaţi legătura cu persoana la care infractorul face referire ca să vă convingeţi că povestea nu se confirmă

– notaţi-vă numărul de cont indicat pentru a putea furniza poliţiştilor date care să ajute la identificarea autorului

– anunţaţi poliţia în cel mai scurt timp.

Pentru a petrece un week-end în siguranţă, poliţiştii recomandă maramureşenilor care pleacă în staţiuni turistice să acorde o atenţie sporită bunurilor personale:

Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi!

Manifestaţi grijă faţă de bunurile dumneavoastră! Este indicat să aveţi în portofel doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente.

Păstraţi portofelul/geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior!

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru.

Nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenţie sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă.

Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente!

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise! Este calea cea mai uşor accesibilă hoţilor!

Închideţi uşile de la balcon/terasă (acestea pot fi uşor escaladate)!

În cazul în care aţi fost victima unei infracţiuni de furt din locuinţă/cameră de hotel, încercaţi pe cât posibil să nu pătrundeţi în locul faptei, întrucât riscaţi să distrugeţi probe care pot duce la identificarea autorilor.

Recomandări pentru elevi pentru o vacanţă în siguranţă:

  • Evitaţi traseele izolate, neiluminate, locurile dosnice sau întunecoase!
  • Nu vă lăsaţi atraşi sau implicaţi în activităţile unor grupuri de tineri deprinşi cu consumul de băuturi alcoolice, droguri sau cu practicarea jocurilor de noroc!
  • Comportaţi-vă civilizat în parcuri sau în alte locuri de recreere sau distracţie pentru a evita disputele şi altercaţiile verbale sau fizice! Acestea pot degenera în agresiuni sau încăierări cu urmări grave.
  • Nu întraţi nesupravegheaţi în apele râurilor cu apă adâncă, chiar dacă apreciaţi că sunteţi foarte buni înotători. În fiecare vară, zeci de copii işi pierd viaţa în ştranduri şi râuri!
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA