AcasăEvenimentACTUALIZARE - Cote de atenţie depăşite pe râurile Firiza, Iza şi Mara....

ACTUALIZARE – Cote de atenţie depăşite pe râurile Firiza, Iza şi Mara. La Vadu Izei apa a crescut cu 42 cm

spot_img

DISTRIBUIȚI

Până la această oră nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă, respectiv inundaţii. Cota de atenţie a fost depăşită pe râurile Iza, la Vadu Izei (+42 cm), respectiv pe râurile Mara şi Firiza (+2 cm). La staţia hidrometrică Strâmtura, râul Iza a atins cota de atenţie, iar tendiţa este una staţionară. Pe râul Iza, la staţiile hidrometrice situate în amonte se înregistrează cote staţionare. Prefectul Anton Rohian a fost informat despre situaţie, iar la faţa locului sunt prezenţi angajaţii SGA Maramureş, care monitorizează cursul râului şi sunt pregătiţi de intervenţie. Pe râul Firiza nu sunt probleme şi nu se prognozează inundaţii.

Hidrologii estimează că nu vor fi atinse cotele de inundaţii în judeţ. Staţiile hidrometrice au cotele staţionare sau în scădere, cu excepţia cele situate pe râul Iza, la Vadu Izei , unde tendiţa este de creştere.

ACTUALIZARE (ora 18.40): Nivelurile şi debitele râurilor din judeţ sunt în scădere

Debitele şi nivelurile râurilor din judeţ sunt în scădere. Cota de atenţie este depăşită doar pe râul Iza (+42 cm), la staţia hidrometrică Vadu Izei, dar tendinţa este de scădere. Râul Firiza este sub cota de atenţie, la fel râul Bârsău, la Buciumi,  râul Mara, la Vadu Izei, dar şi râul Iza, la Strâmtura. Prefectul Anton Rohian a declarat că rămân, în continuare, monitorizate cursurile de apă, chiar dacă nu se prevăd apariţia unor probleme. Hidrologii maramureşeni au prognozat că nu se vor produce inundaţii. Cu toate acestea rezerva de umiditate a pâmântului este de 100%, iar apa pluvială, rezultată din precipitaţii bălteşte pe terenuri.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA