AcasăEvenimentUn barbat si-a batut fetele si le-a trimis la scoala. Directorul unitatii...

Un barbat si-a batut fetele si le-a trimis la scoala. Directorul unitatii de invatamant a anuntat politia

spot_img

DISTRIBUIȚI

În 07 martie, directorul unei şcoli din Baia Mare a sesizat poliţia că două eleve, surori, în vârstă de 13 şi 15 ani prezintă pe corp urme de violenţă. Minorele au declarat că în noaptea de 06/07 martie, în jurul orei 02.00, în locuinţă, au fost agresate de tatăl lor, Iancu B. de 37 de ani din Baia Mare, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, în aceeaşi noapte, bărbatul l-a mai agresat şi pe fratele lor, în vârstă de 16 ani. Adolescentele au fost examinate de medici din cadrul Secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean Baia Mare care au constatat că au fost victime ale agresiunii. A fost sesizată Direcţia de Protecţie a Copilului Maramureş care a stabilit că minorii rămân în grija mamei, la domiciliu bunicilor din partea acesteia. Tatăl agresor este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorilor.

Infracţiunea de rele tratamente aplicate minorilor este prevăzută de articolul 306 din Codul Penal care prevede că: ,, punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de către orice persoană căreia minorul i-a fost încredinţat spre creştere şi educare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Copii care sunt martori sau victime ale violenţei în familie sunt expuşi unor comportamente care le pot cauza traume emoţionale şi psihologice. Există riscul ca aceşti copii să aibă în viitor probleme de comunicare sau sociale: să devină agresivi, fără încredere în sine sau în cei din jur, să-şi piardă interesul pentru şcoală.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA