Acasăsinucidere maramuresLANSARE CARTE - “Academicianul Alexandru Surdu la 75 de ani”

LANSARE CARTE – “Academicianul Alexandru Surdu la 75 de ani”

spot_img

DISTRIBUIȚI

În data de 24 ianuarie 2013, academicianul Alexandru Surdu – Preşedintele Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie din cadrul Academiei Române, a împlinit frumoasa vârstă de 75 de ani. Cu această ocazie la editura Kron-Art din Braşov a apărut lucrarea “Academicianul Alexandru Surdu la 75 de ani”.

În această lucrare, la pagina 353 apare un articol întitulat “Despre Vechea legendă a Duminicii” în care sunt prezentate câteva dintre vizitele domnului Academician în Maramureşul istoric.

Una dintre aceste vizite a avut loc cu prilejul participării excelenţei sale la unul dintre festivalurile naţionale desfăşurat pe tema “Codicelui de la Ieud”, sub turla bisericii de pe dealul satului, sub oblăduirea Arhiepiscopului Justinian Chira şi la invitaţia profesorilor universitari doctori Dunca Daniela şi Dunca Petre, care au dăscălit în tinereţe în acest sat.

O altă vizită în Maramureşul istoric a reprezentat-o participarea sa, la invitaţia comisarului şef de poliţie Batin Laurenţiu, ctitor al bisericii “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din incinta poliţiei de frontieră Maramureş, la hramul acesteia din anul 2009.

De altfel, în lucrare, este publicată şi o fotografie întitulată “În Maramureş, între preoţi, militari şi îngeri”, în care Alexandru Surdu apare alături de Preasfinţitul Episcop Justin Sigheteanul şi comisarul şef Laurenţiu Batin.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA