După anunţul demisiei Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea, o profeţie şocantă a ieşit la lumină. Aceasta spune că urmaşul lui Papa Benedict al XVI-lea va distruge Roma, scrie dcnews.ro. Profeţia Papilor, atribuită Sfântului Malachy, este alcatuită din 112 fraze scrise în limbalatinăcare descriu toţi capii Bisericii Catolice, începând cu Papa Celestin al II-lea (ales în 1143) şi terminând cu urmaşul Papei Benedict al XVI-lea.
Potrivit profeţiei, distrugătorul Romei este numit Petre Romanul. Pentru prima dată, această carte a fost publicată în 1595 de către Arnold de Wyon, un istoric benedictin.
În anul 1139, Malachy se afla la Roma, chemat de Papa Innocentiu al II-lea, când a avut o viziune despre cei care vor ocupa Sfântul Scaun. Scrierile sale au fost păstrate în arhivele romane până când au fost redescoperite în 1590. Enciclopedia Catolică susţine că documentele sunt un fals din secolul al XVI-lea, realizat probabil de celebrul Nostradamus.
Conform tradiției nefondate, dar larg răspândite, prin anul 1140, Sfântul Malachia ar fi profeţit succesiunea pontifilor romani. A trăit între 1094-1148. a fost un energic reformator, mai ales al mănăstirilor. A murit la Clairvaux, asistat de Sfântul Bernard, pe care-l cunoscuse în timpul unei călătorii la Roma, în 1139, de unde s-a întors în patrie ca legat (nunțiu) al Sfântului Scaun.
Lui Malachia îi este atribuită celebra “Profeția asupra papilor”, de la Celestin al II-lea până la sfârșitul lumii, profeție în care fiecare papă este desemnat cu un scurt motto (în total 112 mottouri latine, descriu 112 papi care s-au succedat pe scaunul lui Petru de la 1144 și continuă „până la sfârșitul lumii”).
Această operă este clar, apocrifă, și este redactată – foarte probabil – pe la jumătatea secolului al XVI-lea. A fost publicată pentru prima oară în 1595 de călugărul benedictin Arnold Wion, care a introdus aceste mottouri profetice în opera sa „Lignum vitae”, publicată la Venezia.
Această profeție temută și discutată, n-a apărut întotdeauna clară și precisă în oferirea unui raport clar între motto și relativul papă. Cu toate acestea, cu destulă răbdare și efort interpretativ, se poate încerca o identificare între aceste motto-uri și papii cărora le este aplicat.
În realitate aceste profeții au fost compilate de Alfonso Ceccarelli cu scopul de a influența pe cardinalii electori, participanți la Conclavul din 1590. În viziunea lui Alfonso, aceste profeții trebuiau să îl favorizeze pe Cardinalul Simoncelli, născut la Orvieto (Urbs vetus), și, mottoul succesorului papei Urban al VII-lea este: “De antiquitate Urbis”, doar atât că a fost ales Niccolò Sfrondati din Cremona, dar și aceasta tot antică.
Nu este lipsită de interes nici precizarea că mulți cercetători găsesc prognosticul asupra lui Petru al II-lea (sau “Romanul”) drept un adaos din sec. al XVIII-lea, prin urmare total lipsit de valoare previzionară.