AcasăActualitateSocialINFO TRAFIC - Zapada framantata pe drumurile de munte din judetul Maramures....

INFO TRAFIC – Zapada framantata pe drumurile de munte din judetul Maramures. Copac rupt pe strada Sperantei din Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vremea a fost în general închisă. Pe arii extinse a nins. Cantitatea maxima de apă rezultată în urma precipitaţiilor a fost de 5,6 l/mp în Baia Mare. Vântul a suflat slab la moderat cu intensificări în zona montană înaltă, de până la 65km/h la Vf. Iezer , unde a viscolit ninsoarea. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 0 grade Celsius în Baia Mare şi 1 grad Celsius  la Ocna Şugatag , Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag. Izolat s-a semnalat ceaţă. Stratul de zăpadă măsura aseară până la 14 cm, la Vf. Iezer. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu au fost semnale probleme sau perturbări ale traficului rutier. Nu sunt drumuri blocate sau închise din cauza ninsorilor. Subprefectul Pamfil Bercean, preşedinte al Comandamentului judeţean de iarnă a declarat că echipaje mixte ale Serviciului Poliţiei Rutiere, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţiei Prefectului şi Secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare au monitorizat încă de aseară, dar şi pe parcursul nopţii şi acesteiu dimineţi modul în care se efectuează lucrările de deszăpezire. S-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă şi material antiderapant. „Drumarii au acţionat eficient, s-a lucrat cu responsabilitate, iar la primele ore ale dimineţii DN18, în Pasul Gutâi, respectiv DJ109F şi DJ184, pe relaţia Ocna Şugatag-Budeşti-Cavnic-Baia Sprie erau curate, dar umed. Pe Gutâi s-a adus un utilaj performant cu care s-a reuşit curăţarea părţii carosabile, dar şi a parcărilor de pe cei doi versanţi montani”, a spus subprefectul de Maramureş.

La primele orele ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa între -3 grade Celsius  la Ocna Sugatag si -1 grad Celsius în Baia Mare şi la Sighetu Marmaţiei.

Atenţie şoferi! La această oră, vizibilitatea în trafic este redusă sub 150 de metri pe DN18, în Pasul Prislop (între km165 şi km175).Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi cu zăpadă frământată pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune   Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri judeţene. Vizibilitatea este bună în trafic. Vântul suflă liniştit.  Ninge slab în Baia Mare şi în Pasul Gutâi. Precipitaţii sub formă de ninsoare cad la Sighetu Marmaţiei, Petrova şi Vişeu de Sus

Stare carosabil pe sectoarele de drumuri naţionale:

umed, DN18, în Pasul Gutâi, DN1, E58 şi DN18B, DN18 la Sighetu Marmaţiei şi DN19 (între km145 şi km220)

zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN19, Dealul Huta Certeze (km210 şi km233), respectiv pe DN17C, Dealul Ştefăniţei; pe DN, la Borşa (între km131 şi km156)

zăpadă frămânată cuprinsă între 1-2cm pe DN18, la Petrova, Vişeu de Sus şi în Pasul Prislop (între km156 şi km180).

S-a acţionat, în ultimele două ore, pe sectoarele de drumuri naţionale cu şapte utilaje, fiind împrăştiate 16 tone de material antiderapant. Ninge slab la Copalnic. Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri naţionale.

Rămân închise pe perioada de iarnă, conform deciziei administratorului de drumuri: DJ109F, pe relaţia  Cavnic-Băiuţ;  DJ183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului (un tronson de 6km).

Pe sectoarele de drumuri judeţene au căzut precipitaţii sub formă de ninsoare şi a fost semnalată ceaţa. pe toate sectoarele de drumuri judeţene. Stratul de zăpadă proaspăt depus a măsurat între 8-15 cm.  Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au intervenit şi acţionat cu 46 de utilaje cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă. S-au utilizat 691 tone de material antiderapant, în scopul prevenirii şi combaterii poleiului. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este acoperit cu un strat de zăapdă frământată care măsoară până la 2 cm.   

Cursa aeriană de pasageri a decolat fără probleme, în această dimineaţă, de pe  de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare şi a aterizat în Bucureşti. S-au efectuat lucrări de degivrare (dezgheţare) a aparatului de zbor. Pista a fost curăţată de zăpadă. Temperatura aerului are valoarea de -1 grad Celsius. Vizibilitatea este bună în zonă, cu aer ceţos. Cerul este acoperit. Ninge slab.      

HIDRO

Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au în general în scădere. Fenomenele de iarnă persistă pe râuri. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Se menţine podul de gheaţă cu ochiuri format pe râul Iza, la Vadu Izei. Gheaţa este prezentă pe malul râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Boicu, Mara, Botiza, Cosău, Sălaj, Cavnic. Nu au fost semnalate probleme deosebite.  Curge zăpadă îngheţată pe râurile Mara,Someş şi Lăpuş. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă, specifice iernii. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 89%. La staţiile hidrologice Sălsig şi Cavnic stratul de zăpadă măsoară 38 cm.

Stratul de zăpadă are grosimea:  25 cm la Firiza ; 19 cm la Mara şi Bistra; 18 cm la Ruscova; 17 cm la Răzoare; 16 cm la Vişeu de Sus, Ulmeni şi Luhei; 15 cm la Târgu Lăpuş; 14 cm la Vf. Iezer, Valea Vişeului şi Suciu de Jos; 13 cm în Leordina şi Cicârlău; 12 cm în Baia Mare, Baia Borşa şi Poiana Borşa; 11 cm la Lăpuşel; 10 cm la Moisei; 9cm la Săcel; 8 cm la Şieu şi Ocna Şugatag; 6 cm la Dragomireşti.

În municipiul Baia Mare, pe strada Speranţei un copac s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii. Nu au fost înregistrate pagube. Traficul rutier nu a fost perturbat. Angajaţii Primăriei Baia Mare au intervenit pentru îndepărtarea arborelui din zonă.

METEO

Meteorologii au prognozat că şi vremea se va încălzi uşor faţă de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii mixte. La munte vor predomina ninsorile. Vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montana înaltă, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 3 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 2 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA