AcasăEvenimentSportCM Handbal. Ea este stăpâna lumii! Spania a demolat Danemarca! Cea mai...

CM Handbal. Ea este stăpâna lumii! Spania a demolat Danemarca! Cea mai mare diferență de scor din istoria competiției!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Echipa Spaniei a cucerit, duminică seara, titlul mondial după ce a învins la o diferenţă uriaşă Danemarca, una dintre favoritele la câştigarea trofeului. S-a terminat 35-19 şi Spania a obţinut al doilea titlu mondial din istorie. Soarta finalei de la Barcelona a fost decisă încă din prima repriză, pe care ibericii au încheiat-o cu avantaj de opt goluri (18-10).
Cu un joc extrem de agresiv în apărare şi cu un atac percutant, Spania a redus Danemarca la statutul unei echipe din lumea a treia a handbalului. Lucrurile au mers din rău în mai rău pentru danezi în partea secundă, atunci când ar fi trebuit să dea o replică tăioasă pentru a reduce din diferenţă.

Spania a dat gol după gol până când ecartul a crescut la 18 goluri. În cele din urmă Spania s-a impus cu 35-19, un scor ireal, consfinţind cea mai mare diferenţă de scor într-o finală de Campionat Mondial.
Cea mai mare diferenţă de până acum înregistrată într-o finală mondială fusese până acum de nouă goluri şi data din 1993 când Rusia a învins Franţa cu 28-19.
Pentru Spania este al doilea titlu mondial din istorie după cel cucerit în 2005 la turneul final din Tunisia.
Succesul Spaniei a fost al cincilea în istorie pentru o echipă gazdă a Campionatului Mondial. Germania (1938, 2007), Suedia (1954) şi Franţa (2001) au fost celelalte naţiuni care au cucerit titlu mondial pe teren propriu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA