AcasăEvenimentMANIFESTARI - Ziua Nationala a Romaniei a fost marcat in Baia Mare...

MANIFESTARI – Ziua Nationala a Romaniei a fost marcat in Baia Mare cu o parada militara la Monumentul Ostasului Roman (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Numerosi baimareni au fost prezenti astazi, 1 decembrie, la manifestarile organizate la Monumentul Ostasului Roman din Baia Mare, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Indiferent de varsta, de la cei mai mici si pana la veteranii de razboi, participantii la eveniment au adus cu ei tricolorul, in semn de pretuire fata de tara in care s-au nascut. Autoritatile maramuresene prezente la manifestari i-au indemnat pe cei prezenti sa lase la o parte, ura, dezbinarea si sa se intoarca la iubirea de neam.
Manifestarile din Baia Mare dedicate Zilei Nationale a Romaniei au debutat la Monumentul Ostasului Roman cu parada militara, dupa care a fost oficiata o slujba religioasa, de PS Iustin Sigheteanul, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, inconjurat de un sobor de preoti. N-au lipsit nici discursurile autoritatilor locale si judetene. Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian a dat citire cuvantului transmis de premierul Romaniei, Victor Ponta, indemnandu-i pe romani sa nu repete „greselile trecutului”, si sa lase la o parte ura si dezbinarea.

„Greselile trecutului nu trebuie repetate. Cearta si dezbinarea nu aduc decat saracie si alienare, fiind un instrument de distrugere a spiritului comunitar si a identitatii nationale. Ziua de astazi trebuie sa ne aminteasca tuturor ca puterea sta in unire, iar unirea este posibila doar daca interesul national este mai presus de orice interes particular.Indiferent de varsta, statut social, etnie sau credinta, suntem cu totii romani si avem impreuna un obiectiv important, acela de a construi pentru noi si copiii nostri o viata mai buna, mai sigura, aici, acasa”, a punctat prefectul judetului Maramures, Anton Rohian.
La randul sau, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches a accentuat faptul ca romanii trebuie sa se intoarca la „intelegere si iubire”, sa lase la o parte orgoliile si sa nu renunte la iubirea de neam.

„In aceasta zi de sarbatoare nationala, noi, romanii trebuie sa ne deschidem sufletul si sa ne intoarcem catre cei din jurul nostru cu intelegere si iubire. Prea multa ura am permis sa se strecoare in ultimele luni in sufletele noastre. Familii si prietenii destramate intr-o lupta a orgoliilor, a politicii, intr-o tara dezarmata de guvernari succesive din 1989. Dragi romani din Baia Mare, Maramures si Romania sau din strainatate suntem la un pas de a ne pierde una din valorile pe care nimeni niciodata nu a reusit sa o calce in picioare: iubirea de neam. Este momentul sa ne trezim si sa fim uniti, indiferent de opiniile care ne despart. Secretul supravietuirii poporului roman sunt iubirea de neam si de tara. Daca le avem pe acestea, nimeni, niciodata nu va reusi sa ne doboare. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania. La multi ani, romani! La multi ani, Romania!”, a spus edilul baimarean.
Evenimentul s-a incheiat cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Ostasului Roman si cu parada militara.
Camelia Tocaci, eMM.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA