AcasăMARAMURESUL ISTORIC50 de infracţiuni, din care 14 în flagrant, au fost depistate de...

50 de infracţiuni, din care 14 în flagrant, au fost depistate de poliţiştii maramureşeni în minivacanţa de Sfânta Maria

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 15-17 august a.c., peste 175 de poliţişti au acţionat zilnic pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a patrimoniului acestora. 53 de patrule de siguranţă publică, dintre care 14 pedestre şi 39 auto au acţionat în această perioadă zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate 46 de infracțiuni, dintre care 14 în flagrant delict şi au fost aplicate 731 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 12 au fost la regimul circulaţiei (majoritatea pentru alcool și  pentru conducere fără permis), 33 au fost de natură judiciară și una de altă natură.

Totodată, în această perioadă au fost identificate 29 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre care una a fost reținută și una a fost arestată.

Poliţiştii au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 192.816 de lei. Polițiștii au intervenit și au aplicat 173 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 20 de sancțiuni prevăzute de Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicit. Acţionând zilnic pe principalele artere de circulaţie cu 20 de mijloace auto, din care 14 dotate cu aparatură radar, poliţiştii rutieri au aplicat cele mai multe sancţiuni, respectiv 516, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în special pentru depăşirea vitezei legale.

De asemenea, au fost reţinute 30 de permise de conducere, 12 pentru alcool și 7 pentru viteză şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 2.880 de lei.

Exemplu:   

Duminică, 17 august, la ora 22.50, pe strada Mihai Eminescu din municipiul Baia Mare a fost oprit pentru control un autoturism condus de un băimărean în vârstă de 27 de ani. Acesta a prezentat poliţiştilor  un permis de conducere eliberat de autorităţile din Ungaria, în baza unui permis de conducere spaniol. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că permisul de Ungaria figurează „anulat” deoarece a fost eliberat în baza unui permis de conducere spaniol fals. Extinzând cercetările, poliţiştii au mai stabilit că acelaşi conducător auto, aflat vineri seara, 15 august, la volanul unei autoutilitare şi circulând pe strada Mărăşeşti din Baia Mare, a avariat două autoturisme parcate regulamentar. Contrar obligaţiilor legale, acesta nu s-a prezentat la poliţie în termen de 24 de ore pentru întocmirea actelor de constatare. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA