AcasăEvenimentSportDUEL ROMÂNESC - Begu și Halep au salvat cinci mingi de meci...

DUEL ROMÂNESC – Begu și Halep au salvat cinci mingi de meci și au câștigat disputa

spot_img

DISTRIBUIȚI

DUEL ROMÂNESC Perechea formată din jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Simona Halep s-a calificat, marţi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, după 4-6, 6-4, 13-11 cu alt cuplu românesc, Irina Bara/Mihaela Buzărnescu.

Begu şi Halep s-au impus după o oră şi 49 de minute, reuşind să salveze şi cinci mingi de meci în super-tiebreak.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, în care nu mai puţin de cinci game-uri au fost adjudecate la punct decisiv, Bara şi Buzărnescu înclinând balanţa după ce a fost 4-4. Begu şi Halep au dominat actul secund, având 5-1 după ce adversarele au luat primul game. Bara şi Buzărnescu au avut o tresărire de orgoliu şi s-au apropiat la 5-4, dar Begu şi Halep au câştigat cu 6-4 şi au trimis meciul în super-tiebreak.

Bara şi Buzărnescu au condus cu 7-0 în super-tiebreak, au avut 9-6, 10-9 şi 11-10, dar nu au reuşit să încheie conturile, iar Begu şi Halep au întors scorul, câştigând cu 13-11.

Begu şi Halep şi-au asigurat un cec de 7.271 dolari şi 110 puncte WTA, iar Bara şi Buzărnescu vor primi 3.852 dolari şi 60 de puncte. Begu şi Halep vor avea de aşteptat până îşi vor afla adversarele din penultimul act, având în vedere că pe partea lor de tabloul nu s-a jucat niciunul din meciurile din primul tur.

Begu şi Halep sunt calificate şi în optimi la simplu, Irina, cap de serie numărul patru, urmând să joace contra rusoaicei Ekaterina Alexandrova, iar Halep, principala favorită, va evolua împotriva chinezoaicei Ying-Ying Duan.

Marţi, perechea româno-ucraineană Raluca Olaru/Olga Savciuk, cap de serie numărul doi şi potenţială adversară în semifinale, va juca în primul tur cu cuplul Nicole Gibbs (SUA)/Carol Zhao (Canada).

Și Ana Bogdan e în sferturi

Ana Bogdan s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-2 de Camila Giorgi (Italia).

Ana Bogdan (25 ani, 105 WTA) s-a impus după o oră şi 20 de minute în faşa unei adversare mai bine clasate (25 ani, 80 WTA).

Românca, aflată în continuare în căutarea accederii în top 100, a fost condusă cu 2-1 în primul set, dar apoi a reuşit patru ghemuri la rând (5-2), câştigând setul cu 6-4. Giorgi a luat primul ghem în setul secund, dar Ana Bogdan a reuşit trei consecutive (3-1), la 4-2 a reuşit un nou break şi a încheiat setul cu 6-2, profitând şi de cele nu mai puţin de 9 duble greşeli ale italiencei.

Giorgi câştigase singura lor confruntare de până acum, în 2017, chiar în primul tur la Shenzhen, cu 1-6, 7-6 (5), 6-3.

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 7.238 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre letona Jelena Ostapenko, a doua favorită, şi Kristyna Pliskova (Cehia).

Alte două românce sunt calificate în optimi, Simona Halep, numărul unu mondial şi principala favorită, care o va înfrunta pe chinezoaica Ying-Ying Duan, Irina Begu, cap de serie numărul patru, care o va avea ca adversară pe rusoaica Ekaterina Alexandrova. Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu au pierdut în primul tur.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA