Unul dintre domenii de interes al responsabilităţii sociale este mediul înconjurător. În acest sens la şedinţa Gărzii Ecologice de pe lângă Primăria Municipiului Baia Mare au participat reprezentanţi ai Ocolului Silvic Baia Mare, S.C VITAL SA, SC DRUSAL SA, Compania ROMPREST Service SA, Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureş, SC URBIS SA .
Acţiunile iniţiate şi propuse de către reprezentanţii Gărzii Ecologice, vor contribui la o viaţă mai curată a comunităţii băimărene, pornind de la valorile promovate : conştientizare, implicare, valorizare. Problemele de mediu sunt urgente şi trebuie abordate de către întreaga comunitate , iar educaţia ecologică trebuie să fie o parte integrantă a soluţiei. Însă aici nu mai vorbim de o educaţie ecologică formală care are loc într-o instituţie educaţională, ci de o cultură ecologică , membrii Gărzii Ecologice acţionează, ei trec de la vorbe la fapte.
La iniţiativa Primăriei Municipiului Baia Mare , membrii Garzii Ecologice Baia Mare cu sprijinul Ocolul Silvic Baia Mare, SC URBIS SA, S.C VITAL SA , alături de un număr 300 de voluntari vor participa la o amplă acţiune de plantare de puieţi, ce va avea loc pe 9 aprilie, în cadrul manifestărilor dedicate „Lunii Pădurii”, acţiunea urmând să se desfăşoare în zona Calamar în apropiere de Firiza.
„ Luna Pădurii” reprezintă o perioadă cu o semnificaţie aparte în cadrul căreia plantarea unui pom capătă o importanţă deosebită pentru fiecare dintre noi. Pădurea este singura garanţie pentru păstrarea şi menţinerea echilibrului ecologic necesar unei vieţi normale. Ziua de 9 aprilie va reprezenta pentru fiecare dintre membrii de la Garda Ecologica Baia Mare un prilej de a face din padure un subiect de atenţie, de implicare si in acelasi timp de a-şi îndruma semenii să treacă de la vorbe la fapte.
Coordonator Garda Ecologică de pe lângă Primăria Municipiului Baia Mare
Prof.ing. Pop Silvia