AcasăActualitateSocialMisiuni efectuate de către Jandarmeria Maramureş în luna ianuarie

Misiuni efectuate de către Jandarmeria Maramureş în luna ianuarie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Activitatea structurilor de jandarmerie este concentrată pe respectarea legalităţii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, asigurând totodată starea de echilibru social. Activităţile desfăşurate de forţele de ordine publică se materializează în misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice.

Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş a executat pe parcursul lunii ianuarie 18 misiuni de asigurare a ordinii publice din care 10 la manifestări cultural – artistice şi 8 la manifestări sportive, cu un efectiv total de 214 jandarmi. Pe timpul asigurării misiunilor specifice de ordine şi siguranţă publică, jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale din care 2 amenzi în valoare de 400 lei, nefiind înregistrate situaţii sau evenimente care să necesite folosirea forţei de către jandarmi.

Posturile de jandarmi montane, au efectuat 93 misiuni de menţinere a ordinii publice, cu accent în zona pârtiilor de schi, dar şi traseele turistice adiacente, informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor, executând în acest sens 199 patrule cu un efectiv de 403 jandarmi. Condiţiile meteo au fost bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, drept pentru care numărul turiştilor a fost foarte ridicat, îndeosebi în Staţiunile Cavnic şi Şuior. Nu au fost semnalate evenimente deosebite în staţiunile montane care să nu poată fi gestionate de către elementele de dispozitiv aflate în serviciu şi nu a fost nevoie de suplimentarea efectivelor acestor structuri.

În perioada analizată, structurile montane au executat 9 acţiuni de intervenţie în colaborare cu structurile salvamont pentru acordarea primului ajutor unor persoane accidentate şi au participat la transportul acestora până la ambulanţă sau punctul de prim ajutor cea mai apropiată unitate medicală.

Pe timpul executării misiunilor, Posturile de Jandarmi Montane au aplicat 34 sancţiuni contravenţionale din care 24 aplicate pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în zona staţiunilor montane şi a pârtiilor de schi şi 10 pe timpul misiunilor în cooperare/colaborare.

Jandarmeria Maramureş a organizat şi desfăşurat 354  misiuni de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte sau independente de ordine publică în mediul urban şi rural executate în zonele de siguranţă publică în localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Borşa şi Fărcaşa, precum şi în localităţile rurale aparţinând acestora, executând în acest sens 1131 patrule mixte sau independente. Pe acest segment de activitate au fost aplicate 376 sancţiuni contravenţionale, au întocmit actele de constatare pentru 4 infracţiuni fiind identificaţi 5 autori şi au participat la constatarea a 38 infracţiuni în comun cu agenţii de poliţie fiind identificaţi 35 autori. Totodată au fost ridicate bunuri în valoare de 1095 lei şi au fost conduse la sediul poliţiei 56 persoane.

În bazaprotocolului încheiat la nivel M.A.I., s-au efectuat 7 acţiuni de sprijin a executorilor judecătoreşti cu un efectiv de 28 jandarmi, desfăşurate pe raza localităţilor Vişeu de Sus, Borşa, Petrova şi Moisei, acestea încheindu-se fără incidente deosebite. Pe timpul desfăşurării acestor misiuni, jandarmii au aplicat 3 sancţiuni în valoare de 500 lei.

La solicitarea administraţiilor publice locale au fost executate 6 acţiuni comune, din care 3 cu reprezentanţii primăriei Târgu Lăpuş, una cu cei ai primăriei Şomcuta Mare şi 2 acţiuni cu S.C. Urbis Baia Mare, cu un efectiv total de 16 jandarmi. Urmare a acestor acţiuni, jandarmii au aplicat 4 sancţiuni din care o amendă în valoare de 1000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 400 lei. De asemnea, la solicitare poliţiei, efectivele inspectoratului au participat la 5 acţiuni comune cu un total de 13 jandarmi, organizate în pieţele agroalimentare de pe raza localităţilor Târgu Lăpuş, Suciu de Sus, Cavnic, Vişeu de Sus şi Borşa. Cu ocazia acestor acţiuni, jandarmii au aplicat 20 sancţiuni din care 3 amenzi în valoare de 700 lei.

În baza Planului de măsuri privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, la nivelul structurilor inspectoratului au fost executate 11 acţiuni comune cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, pe raza localităţilor Sighetu Marmaţiei, Borşa, Vişeu de Sus şi Târgu Lăpuş cu un efectiv de 35 jandarmi. Acţiunile au avut drept scop prevenirea absenteismului şcolar. Ca urmare a executării acestor misiuni au fost aplicate 82 sancţiuni contravenţionale din care 48 amenzi în valoare totală de 3.025 lei.

În baza planurilor de colaborare cu I.T.R.S.V. Cluj şi cu Direcţia Silvică Maramureş, jandarmii au participat la 7 acţiuni, organizate în zonele aparţinând Ocoalelor Silvice Şomcuta Mare, Mara, Ulmeni, Poieni şi Vişeu de Sus cu un efectiv total de 22 jandarmi. Pe timpul executării acestor misiuni, jandarmii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale din care 8 amenzi în valoare de 3.000 lei şi au întocmit actele de constatare pentru 2 infracţiuni săvârşite de 4 autori.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA