Parlamentarii și-au votat pensiile speciale de care vor beneficia îndată ce vor ieși din activitate. Cel mai nătărău ales, care va avea doar un singur mandat, va primi un supliment de minimum 1.550 de lei în fiecare lună, adică 400 de lei pensie pentru fiecare an de mandat! Așa ceva nu s-a mai văzut nicăieri pe lumea asta.
De pe urma acestui puci ordinar, încearcă să profite politic liberalii pe stil nou, cei care clamează prin toate locurile că parlamentarii lor nu au votat fărădelegea.
Sunt ei mai curați, mai nevinovați sau mai puri decât celelalte scursuri? Aș! Să fim serioși. Aleșii liberali au pus umărul la greu pentru ca actul de sfidare la adresa tuturor cetățenilor acestei țării să fie legiferat. Mai întâi îi regăsim printre semnatarii proiectului de lege. Apoi, când domnișoara Alina Ghorghoiu Dej le-a arătat obrazul, și-au retras semnăturile. În fine, la momentul adoptării privilegiilor nesimțite, prin prezența în sală au asigurat cvorumul de ședință necesar ca legea să treacă.
Dacă doreau să se opună celorlalți nesimțiți, de ce nu au plecat din sală? De ce nu au insistat să-i urmeze oile rătăcite ale lui Geoană, debusolații din gașca lui Băsescu sau resturile rezultate din ceea ce a fost odată partidul actualului pușcăriaș Dan Diaconescu? Dacă plecau din sală legea pica și atunci se puteau bate cu cărămida în piept. Și, după scandalul iscat (sper să nu se sfârșească până la retragerea legii păcătoase), sunt sigur că nimeni nu ar mai fi avut tupeul să o repună pe ordinea de zi a Parlamentului. Dar n-au plecat și, vorba Alinei ”vrem, nu vrem, pensii speciale avem”, adică exact pohta ce-au pohtit-o și liberalii. Acum își freacă satisfăcuți palmele pentru că au obținut ce au vrut, dar pot să spună fraierilor că ei s-au abținut de la vot.
Sunt curios cum va acționa președintele României în privința promulgării legii. Dacă are demnitate și nu este sclavul găștilor liberale, atunci nu o va promulga pentru că este nedreaptă și jignitoare la adresa celor mulți care l-au votat să le fie președinte. Dacă o va promulga, atunci vom putea spune că avem de-a face cu un blat ordinar în care rolul președintelui se știa dinainte, iar privilegiații nu au avut nicio teamă că vor rămâne cu buzele umflate.
Un președinte responsabil ar trebui să amâne decizia până la termenul prevăzut de lege, după care să retrimită legea parlamentarilor. Să sperăm că între timp, populația, Guvernul, Președinția, instituțiile internaționale vor pune presiune pe găștile politice din Parlament, astfel încât nenorociții să-și retragă documentul. Altfel nu mai există nicio speranță de îndreptarea a samavolniciei. Țara și oamenii ei se zbat în sărăcie, iar aleșii își permit astfel de acțiuni disprețuitoare și revoltătoare.
Anul trecut, în noiembrie, oamenii au votat împotriva clasei politice actuale, a bandelor infracționale legalizate și cu statut, care au pustiit țara în ultimul sfert de secol. Promulgarea legii l-ar pune pe Klaus Johannis alături de acești mafioți ordinari, în rând cu bandiții din coaliția de guvernare și cu liberalii pe stil nou ce salivează când simt aroma emanată de ciolanul puterii. Sunt toți o apă și-un pământ, domnule președinte. Uitați-vă ce se petrece în aceste momente în PNL-ul pe care vă osteniți să-l aduceți la guvernare, ca să înțelegeți că nici ai dumneavoastră nu sunt cu nimic mai buni decât ceilalți.
Să ne întoarcem la oile noastre. Înainte de vot, liderii liberalilor spuneau că vor ataca legea la Curtea Constituțională dacă va trece de parlament. După, chiar Ghorgoiu Dej a ieșit la rampă spunând că ”nu a reușit să identifice elementele necesare care să justifice un atac al legii la CCR”. Înainte nu știa asta?
Ca să vedem cât de mult își doresc ipocriții parlamentarii liberali acești bani, am ales declarația deputatul Mihăiță Calimente, cu patru mandate la activ, pe care o consider relevantă pentru toți cei care mai au tupeul să spună că ei s-au împotrivit fărădelegii. Întrebat dacă va refuza banii, Calimente a spus: ”Nu, sigur că nu. Sunt nişte bani pe care mi-i acordă o lege şi nu găsesc de ce ar fi normal să renunţ la ei. Dacă pun în calcul că nu mi se calculează vechimea şi am 20 de ani în Parlament… Iar chestia cu donatul ştiţi cum e, eu, de exemplu, nu am nicio activitate comercială şi niciun fel de firmă sau altă activitate”.
Gata, Mihăiță, m-ai convins, nu mai pot să adaug nimic.
Grigore Ciascai