AcasăActualitatePoliticPREGĂTIRI PENTRU CONGRES - Tinerii social democrați s-au întâlnit la Timișoara

PREGĂTIRI PENTRU CONGRES – Tinerii social democrați s-au întâlnit la Timișoara

spot_img

DISTRIBUIȚI

În intervalul 12 – 14 iunie, la Timișoara s-a desfășurat Comitetul Executiv Național al Tineretului Social Democrat. Liderii TSD din toată ţara s-au reunit în oraşul de pe Bega, unde au luat o serie de hotărâri prin care vor încerca să vină în sprijinul celor din generaţia tânără. În ședință au fost dezbătute mai multe subiecte care vor duce la un val de dezbateri în teritoriu.

Un proiect considerat de impact a fost cel propus de președintele TSD, deputatul Mihai Sturzu, cu privire la accesul gratuit la Internet pentru tineri. TSD-iștii consideră inacceptabil ca, în era comunicațiilor, când informația trebuie să fie accesibilă tuturor, dreptul la informare să nu fie asigurat.

 

Astfel ei vor începe discuțiile despre modul în care acest proiect poate fi legiferat și implementat. ”Consider că putem ajuta tinerii să fie mai bine informați și să existe o minima egalitate între toți, cel puțin în ceea ce privește accesul la informație. Acest proiect, după ce va fi aprobat, va asigura tuturor accesul gratuit la Internet” a declarat Mihai Sturzu, președinte TSD.

TSD va solicita conducerii centrale minimum un loc eligibil pe lista consilierilor locali sau județeni

În ședință a fost luată și o decizie politică, TSD urmând să solicite conducerii partidului minimum un loc eligibil pe liste, în fiercare localitate din ţară, pentru un tânăr social-democrat, fie că e vorba de consilieri locali sau judeţeni. Un alt subiect dezbătut în cadrul Comitetului Executiv Naţional a fost cel al administraţiei publice. Pornind de la ideea întineririi acestui sistem, TSD propune un program de mentorat. Acest program presupune ca ultimul an de muncă al celui care se pensionează să coincidă cu primul an de activitate al unui tânăr care ar urma să preia funcţia vacantată prin pensionare. În final, tinerii social-democraţi au stabilit ca în luna octombrie a acestui an să aibă loc Congresul TSD, până atunci urmând să se ia în discuţie şi alte teme prioritate pentru tineri, acestea fiind dezbătute în mai multe grupuri de lucru.

TSD Maramureș a avut cea mai numeroasă delegație la CNEx

La Comitetul Executiv Național al TSD, delegația din Maramureș a fost cea mai numeroasă, fiind compusă din opt reprezentanți: liderul județean al TSD, Cosmin Butuza, Ileana Pop – președinte executiv al TSD Maramureș, Stelian Năsui – vicepreședinte TSD Maramureș, precum și cinci membri ai Organizației TSD Baia Mare, respectiv Flaviu Bălan, Ciprian Bogdan, Florin Bratu, Florin Podină și Ciprian Codreanu.

Cosmin Butuza, președintele TSD Maramureș a declarat că este de datoria reprezentanților tinerilor social-democrați să faciliteze accesul noii generații în administrația locală și județeană, el fiind unul dintre cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu. ”În urma dezbaterilor pe proiecte am luat decizia de a mă înscrie în echipa de lucru a cărei temă centrală a privit varianta de a duce la întinerirea administrațiilor publice. Activând în administrația publică cunosc problemele existente în acest domeniu și am considerat că pot veni cu idei benefice în conceperea acestui proiect vital pentru toți tinerii. Totodată, consider că în administrația publică ar trebui să fie promovați cât mai mulți tineri, oameni capabili și competenți, care să își dorească cu adevărat să se implice în viața cetății”.

Biroul de presă al PSD Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA