AcasăActualitateSocialTRIMIȘI SĂ BATĂ LA UȘI - Cetățenii din cartierul Săsar sfătuiți de...

TRIMIȘI SĂ BATĂ LA UȘI – Cetățenii din cartierul Săsar sfătuiți de polițiști cum să prevină furturile şi tâlhăriile

spot_img

DISTRIBUIȚI

Azi, 09 iunie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de proximitate au desfăşurat pe raza municipiului Baia Mare o acţiune de informare cu privire la modalităţile de prevenire a tâlhăriilor şi a furturilor.

Persoanele aflate în zona RFN, străzile I. L. Caragiale, Victor Babeş şi Dimitrie Cantemir au primit din partea  oamenilor legii broşuri conţinând sfaturi pentru protejarea locuinţelor dar şi recomandări pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie, în special a celor comise prin smulgere, specifice sezonului estival. Poşetele şi bijuteriile sunt bunurile vizate în această perioadă de infractori.

De asemenea, poliţiştii au subliniat necesitatea asigurării uşii de acces în locuinţă şi verificării identităţii persoanelor care se prezintă cu diverse oferte sau servicii.

Cetăţenii au fost sfătuiţi să asigure toate uşile şi ferestrele atunci când pleacă de la domiciliu pentru o perioadă mai mare de timp sau dacă locuiesc la parter sau etajul I, să evite să lase ferestrele larg deschise pe timpul nopţii sau atunci când nu se află acasă.

Persoanelor vârstnice le-au fost oferite şi materiale conţinând recomandări pentru prevenirea înşelăciunilor comise prin intermediul apelurilor telefonice, prin metode gen «accidentul» sau «premiul».

Astfel, băimărenii au fost sfătuiţi să verifice orice informaţie prin care li se solicită să trimită bani prin terţi unor rude care ar fi fost implicate în anumite evenimente. De asemenea. Au fost sfătuiţi să nu trimită coduri de reîncărcare electronică unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au, să nu dea crezare veştilor prin care au fost anunţaţi că sunt „fericiţii câştigători” ai unor concursuri la care nu au participat, să nu achite niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior.

Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră! Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, ori pentru alte situaţii în care vă simţiţi în pericol, apelaţi poliţia folosind apelul unic de urgenţă 112!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA