AcasăEvenimentSFATURI FARA FOLOS: Escrocii încearcă să facă noi victime prin metoda ,,Accidentul”

SFATURI FARA FOLOS: Escrocii încearcă să facă noi victime prin metoda ,,Accidentul”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Trei maramureşeni au sesizat poliţia în ultimele două zile cu privire la comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune. Doi dintre ei nu au căzut în ,,plasa” infractorilor şi au evitat astfel să fie înşelaţi cu 8.000 de euro respectiv 14.000 de lei.

O băimăreancă de 82 de ani a declarat că fost sunată de o persoană necunoscută care s-a prezentat a fi avocat. Acesta i-a spus că fiica sa a provocat un accident rutier în urma căruia trei persoane au fost rănite iar pentru a nu fi condamnată trebuie să-i achite 8 000 de euro. Băimăreanca a intuit că este vorba despre o tentativă de înşelăciune şi nu a căzut în ,,plasa” escrocului.

O situaţie similară a fost sesizată la Sighetu Marmaţiei. Un bărbat a fost anunţat telefonic că nepotul său a fost implicat într-un accident rutier cu victimă şi pentru ca acesta să nu fie tras la răspundere, sigheteanul trebuie să trimită prin transfer bancar 14 000 de lei. Bărbatul a dat crezare celor spuse de interlocutor şi a mers la bancă pentru a depune suma solicitată. Spre norocul lui, membrii familiei au intervenit la timp şi l-au convins să nu efectueze transferul.

Mai puţin precaută a fost o sigheteancă de 72 de ani. Ea a fost convinsă de escroc să depună într-un cont 3889 de lei şi 1002 euro, bani care, conform spuselor apelantului, trebuiau să ajungă la un avocat şi la victimele unui accident rutier provocat de nepotul ei. În toate aceste cazuri poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor.

Pentru a evita să deveniţi victime ale unei astfel de infracţiuni, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să aveţi în vedere următoarele aspecte:

Înainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demers în acest sens, verificaţi informaţiile primite. În prezentul tip de înşelăciune, infractorii se bazează în primul rând pe puternica reacţie emoţională pe care vestea dată o produce; starea de şoc şi teama sunt cele pe care mizează răufăcătorii, ştiind că majoritatea oamenilor acţionează precipitat în aceste situaţii.

Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un asemenea moment critic, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Este adevărat că unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, însă nu este cazul serviciilor medicale de urgenţă. Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale, să depună plângere la Poliţie sau să rezolve incidentul uzând de poliţa de asigurare auto obligatorie;

Chiar dacă persoana care vă face anunţul despre incident, se recomandă ca având calităţi oficiale, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune. În niciun caz nu daţi crezare imediat unor poveşti lacrimogene, presărate cu elemente din viaţa reală, anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia din surse credibile;

În nici un caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, sperând astfel că îi veţi ajuta pe cei dragi – riscaţi să cădeţi în plasa întinsă de infractorul care a profitat abil de naivitatea şi lipsa dumneavoastră de informare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA