AcasăEvenimentPREFECTUL, MAI TARE CA LILIACUL! - Nemuritoarele povești spuse de Anton Rohian...

PREFECTUL, MAI TARE CA LILIACUL! – Nemuritoarele povești spuse de Anton Rohian despre salvarea satului maramureșean, au adormit mamiferul (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

In toiul discutiilor despre salvarea satului maramuresean in sala 105 a Prefecturii Maramures, proaspat renovata, si-a facut aparitia un liliac. A stat el ce a stat incercand a asculte discutiile interminabile despre visele alesilor de a salva satul maramuresean, insa in cele din urma nu a mai rezistat si a adormit! Jurnalistii s-au distrat si l-au mangaiat, in timp ce prefectul Anton Rohian isi continua povestea despre ce ar trebui sa facem sa salvam gospodariile traditionale. Vadit nepasator, liliacul nostru si-a continuat somnul nestingherit.

Asta pana cand musafirul a fost „evacuat” din sala intr-o punga de hartie tocmai de consilierul prefectului. El a fost aruncat pe fereastra in copacii de langa Prefectura Maramures. Discutiile au continuat in acelasi ton monoton in care au inceput. Nu e de mirare ca pana si liliacul a adormit in perioada in care au asistat la discutii.

CE S-A DISCUTAT? – Comunicat de presă
Marţi, 3 martie2015, incabinetului prefectului judeţului Maramureş a fost încheiat un acord intre Instituţia Prefectului, Inspectoratul Școlar al Județului Maramureș si Ordinul Arhitecților  din România-Filiala Teritorială N-V privind valorificarea potențialului cultural și al tradițiilor  din satul  Maramureșean, de către  elevii din învățământul preuniversitar și membri ai comunităților rurale, in cadrul proiectului „Şcoala Altfel”.
„Semnăm astăzi, aici, un acord de colaborare intre noi, Prefectura Maramureş, Inspectoratul Şcolar si Ordinul Arhitecţilor. Cred că este extrem de util să începem educarea si responsabilizarea maramureşenilor prin implicarea elevilor de şcoala generală si de liceu in acest proiect. Tradițiile, datinile, obiceiurile și folclorul dar și patrimoniul cultural material existent in Maramureș (case, porti, anexe gospodaresti din lemn) sunt documente de o mare însemnătate privind cultura zonei, consituind monumente de o inestimabilă  valoare, o moștenire de  mare preț  în primul rând pentru toți cei care trăiesc și viețuiesc în această zonă dar și pentru întreaga  țară. Iar aceste lucruri trebuie transmise generatiei de tineri de azi, din judetul nostru” a precizat prefectul Anton Rohian.
“Responsabilitatea  care ne revine este de a  transmite mai departe aceste tradiții  generațiilor viitoare, pentru ca aceștia să cunoască   valorile  culturale creeate  de omul simplu din mediul rural cu iscusința minții și căldura sufletului său. Avand în vedere multitudinea de preocupari  din zilele noastre, informatizarea accentuată a tuturor laturilor educației, este necesar să ne aplecăm cu dragoste și responsabilitate spre tradițiile și obiceiurile folclorice ale zonei în care viețuim și să facem cunoscute copiilor și elevilor noștri aceste valori inestimabile” a punctat prof. Ana Moldovan, inspector general al ISJ Maramureș.

Acordul a fost incheiat intre Istituția Prefectului – Județul Maramureș reprezentata prin ing. Anton ROHIAN în calitate de prefect al judetului Maramures, Inspectoratul Școlar al Județului Maramureș reprezentat prin prof. Ana Lucreția MOLDOVAN în calitate de Inspector Școlar General si Ordinul Arhitecților din România-Filiala Teritorială N-V reprezentat prin arh. Ștefan PASKUCZ  în calitate  de Președinte al Ordinului.
Institutia Prefectului Judetului Maramures

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA