AcasăEvenimentAPROAPE DE ȚINTĂ – HCM Baia Mare este la un pas de...

APROAPE DE ȚINTĂ – HCM Baia Mare este la un pas de calificare în sferturile Ligii Campionilor!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Campioana Romaniei la handbal feminin, HCM Baia Mare, a facut un pas important spre realizarea celei mai mari performante din istoria clubului – calificarea in premiera in sferturile Ligii Campionilor. Și asta la capătul unui meci în care totul a decurs după regulile dictate de echipa noastră, de la început până la sfârșit. Pentru campioana României urmează un meci cu Gyor, apoi ultima etapă a grupelor principale, cu Viborg, care valorează cât o finală pentru sferturile de finală, fază în care HCM ar ajunge pentru prima dată în istoria clubului.

Echipa antrenată de Tone Tiselj a avut un start foarte bun de partidă împotriva suedezelor, care au marcat doar două goluri în primele 10 minute. Chiar dacă au avut 5 goluri avans (7-2), campioanele României au fost egalate la şapte în minutul 15. Finalul de repriză le-a aparţinut însă tot băimărencelor, care au condus cu 18-12 la pauză.

HCM a jucat excelent şi la reluare, atunci când Eliza Buceschi a marcat cinci din primele şase goluri pentru gazde. Baia Mare a continuat să înscrie la foc automat, prin câteva procedee spectaculoase. Buceschi a fost cea mai bună marcatoare a HCM-ului, cu 11 goluri, iar campioana României s-a impus cu 34-24. O victorie contra lui Viborg, în ultima etapă, inseamna calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Echipa de handbal feminin HCM Baia Mare a invins formatia suedeza IK Savehof, cu scorul de 34-24 (18-12), in cea de-a patra partida din grupa 2 a Ligii Campionilor.

Au inscris pentru Baia Mare: Buceschi 11 goluri, Nascimento 5, Elisei Ardean 4, Davidenko 3, Gjeorgjevska 3, Herrem 3, Tatar 2, Abbingh 1, Nechita 1, Marin 1.

„Cred că şansele noastre au crescut considerabil după această victorie. Ne-a ieşit totul în seara asta. Ne aşteaptă în continuare meciuri grele, vom juca din trei în trei zile, şi sper să nu ne oprim aici“, a declarat după meci Eliza Buceschi, cea mai bună marcatoare din lotul lui HCM, cu 11 goluri.

Imediat dupa meci, Valentina Ardean Elisei, capitan HCM,  a declarat:  „Conteaza foarte mult pentru noi aceasta victorie, dar acum urmeaza un nou meci de campionat. Ne bucuram, dar trebui sa ne gandim acum la viitorul meci. Paula a inchis poarta, iar noi am reusit o aparare buna. La fel si in atac. Trebuie sa pregatim foarte bine si celelalte meciuri pe care le mai avem”.

Intr-un alt meci din grupa 2, liderul Larvik HK a invins detinatoarea trofeului, Gyor ETO, cu 21-19, iar cea de-a treia disputa, intre Metz Handball (4 puncte) si Viborg HK (5), s-a terminat cu victoria danezelor, 24-23.

Anterior, HCM Baia Mare a invins IK Savehof, cu 28-26 (15-14), a pierdut apoi cu Gyor Eto, scor 18-26 (9-13), iar in al treilea meci a invins Viborg HK, cu 31-30 (13-12).

Deşi în sferturi se califică primele patru clasate din cele două grupe principale ale Ligii Campionilor, pentru HCM adevărata miză e locul 3 din grupa 2. Asta pentru că locul 1 dintr-o grupă va juca împotriva locului 4 din cealaltă grupă, şi locurile 2 cu 3.

Iar pentru HCM, acum pe 4, o clasare pe 4 ar fi „sinucigaşă“, pentru că liderul primei grupe, deja calificată mai departe, este Buducnost, echipa Cristinei Neagu, pe care specialiştii o consideră cea mai bună grupare din lume, în acest moment.

Clasament Grupa 2 principală

1. Larvik  8 0 0      +33      16 pct.

2. Gyor ETO  8 6 0 2 +45  12

3. Viborg  8 3 1 4        -6    7

4. HCM  8 3 0 5          -12  6

5. Metz  8 2 0 6             -4  4

6. IK Sävehof  8 1 1 6 -56  3
In grupa principala 2 s-au calificat echipele Gyor Eto (8 puncte), Larvik HK (8), Metz Handball (4), Viborg HK (3), IK Savehof (1) si HCM Baia Mare (0 puncte), punctajul fiind cel obtinut in grupele preliminare in partidele cu celelalte echipe calificate in aceasta faza.

In grupa principala 2, HCM Baia Mare mai are de jucat cu Gyor ETO (in deplasare, 8 martie) si cu Viborg HK (pe teren propriu, 15 martie). In grupa 1, evolueaza echipa Cristinei Neagu, Buducnost Podgorica, alaturi de Dinamo Sinara, HC Leipzig, Vardar Skopje, Krim Ljubljana si Thuringer HC.

Primele patru clasate din fiecare din cele doua grupe se vor califica in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, programate in luna aprilie, iar castigatoarele din aceasta faza vor juca ulterior la Turneul Final Four, programat in 9 si 10 mai.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA