AcasăEvenimentRECEPTIVI, DAR NECONVINGĂTORI - Consiliul Județean reacționează la un recent articol publicat...

RECEPTIVI, DAR NECONVINGĂTORI – Consiliul Județean reacționează la un recent articol publicat de noi

spot_img

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute am publicat un articol în care prezentam un caz aproape hilar despre modul cum se pune în practică un proiect conceput în urmă cu mai bine de un deceniu. Toți politrucii județeni care aveau obligația să-l materializeze, au preferat să-l amâne din motive numai de ei știute. Asta nu i-a împiedicat să se laude peste tot, inclusiv în cadrul șuetelor internaționale, cu potențialul turistic de excepție pe care îl are Maramureșul. În condințiile în care aleșii noștri știu foarte bine că bisericile de lemn, inclusiv cele incluse în patrimoniul UNESCO, stau închise, cheia fiind la cine nu te aștepți, plecat la arat, semănat, cosit sau recoltat, exact atunci când vine câte un autocar cu turiști rătăciți.

Și dacă vin, turiștii nu au unde să se spele pe mâini după ce au folosit grupul sanitar dintre copacii sau din fundul grădinii. Cât despre custode, pliante, informații, parcare sau o minimă alimentație publică nu are rost să vorbim din moment ce ele nu există. Și atunci? Atunci, CJ Maramureș trimite presei un fel de drept la replică din care nu rezultă nimic. Ca să vă convingeți, reproducem integral textul primit. Poate că în urma acestui demers nevolnicii de la conducere vor reuși să amâne pentru un timp finalizarea proiectului finanțat și din fonduri europene. Adică de acolo de unde e mai greu de furat.

(G. Ciascai)

 

 

Într-un material apărut în presa locală se fac afirmaţii referitoare la proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, derulat de Consiliul Judeţean Maramureş, precizându-se că un „Gard turistic construit pe bani europeni trece peste mormântul unui prim-curator din Călineşti”. Afirmaţia vine din parte unui localnic din comuna Călineşti.

Precizăm că, la începutul derulării contractului, s-au organizat numeroase întâlniri atât cu partenerii din cadrul proiectului, respectiv consiliile locale şi parohiile de pe raza localităţilor bisericilor cuprinse în proiect, cât şi întâlniri publice la care accesul oricărui cetăţean a fost liber. La aceste întâlniri, s-au prezentat planurile de situaţie cu amplasamentul obiectivelor propuse şi s-a făcut prezentarea întregului proiect. De asemenea, s-a răspuns la toate întrebările şi problemele ridicate. Partenerilor din proiect le-a fost înmânat câte un exemplar din principalele documente ale proiectului. Atunci, nu s-au semnalat obiecţii referitoare la gardul de împrejmuire al bisericii din Călineşti. La amplasamentul de la Călineşti, lucrările de împrejmuire au fost executate în lunile septembrie – octombrie 2013, perioadă în care constructorul a înştiinţat autorităţile locale asupra fiecărei categorii de lucrări pe care a efectuat-o, şi s-au solicitat eventuale obiecţii cu privire la traseul împrejmuirii. N-au fost nici un fel de obiecţii din partea nici uneia dintre autorităţile comunei.
O echipă din cadrul proiectului, a fost azi 29 ianuarie 2015 pe teren la Călineşti pentru a verifica situaţia reclamată de un localnic. Potrivit constatărilor de la faţa locului, acuzaţiile nu se verifică.
Precizăm că, împrejmuirea a fost realizată în stil tradiţional, iar soluţiile din proiect – tendenţios numite „gard turistic”, respectă stilul tradiţional şi sunt avizate de Ministerul Culturii şi sunt asistate de un expert din cadrul instituţiei.
Biroul de presă

CITESTE AICI CE SPUN LOCALNICII.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA