AcasăActualitateSocialREALIZARE - „PROinovație prin firme de exercițiu - de la școală competitivă...

REALIZARE – „PROinovație prin firme de exercițiu – de la școală competitivă la competitivitatea în muncă”, la final de proiect

spot_img

DISTRIBUIȚI

1.100 de elevi din Regiunea de Nord-Vest a țării și-au dezvoltat competențele, aptitudinile și abilitățile de muncă pentru a avea șanse reale de a se integra pe viitor pe piața muncii.

Acest lucru a fost posibil datorită proiectului „PROinovație prin firme de exercițiu – de la școală competitivă la competitivitatea în muncă”. Planul a fost implementat în urmă cu 10 luni iar astăzi, 9 decembrie, a fost susținută ultima etapă a proiectului.

Proiectul, unul strategic, a fost implementat cu sprijinul Consiliului Local Baia Mare.

„Este foarte important că voi, în școala voastră, faceți niște lucruri foarte utile și pentru voi dar mai departe și pentru comunitate. Și cel mai important lucru pe care îl poți obține într-un parcurs educațional nu este atât de mult valoarea sau cantitatea de informații ci experiențele pe care le poți acumula prin întâlnirile cu colegii, profesorii sau cu alte persoane sau astfel de proiecte care vă fac pe voi să vă orientați într-un fel, prin vocația voastră, spre adevărata viață pe care va trebui să o aveți din punct de vedere profesional. Mi-aș dori foarte mult, pentru că am văzut și am trăit această experiență la Viena, să aveți în fiecare săptămână sau poate din două în două săptămâni întâlniri cu oameni relevanți din mediul de afaceri pentru că este cel mai important lucru să poți să te inspiri din exemplele de succes. Lucrul acesta cred că este foarte util pentru voi și se pliază pe proiectul pe care l-ați avut voi, în completarea lui”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Valoarea totală a acestuia se ridică la peste 8 milioane de lei și majoritatea fondurilor au fost obținute din finanțări europene. Printre obiectivele acestuia se numără și facilitatea accesului la educație, iar majoritatea acțiunilor desfășurate în cadrul programului au avut caracter inovator, crearea unui număr de 100 de firme noi de exercițiu fiind o realizare importantă în cadrul planului de dezvoltare.

„Proiectele sunt foarte generoase și eu sunt convins că o parte dintre voi o să vă alegeți cu ceva. Dacă nu se alege nimic din ele și voi nu simțiți că schimbați ceva în viața voastră pentru că voi sunteți viitorul și modul în care voi trebuie să vedeți cum trebuie să se dezvolte acest județ nu poate altcineva să îl vadă decât voi. Și aveți această percepție”, a declarat Anton Rohian, prefectul județului Maramureș.

„Vreau să vă spun că vă felicit pentru că eu iubesc acest concept de firmă de exercițiu și am fost întotdeauna invidioasă că el a fost posibil doar la liceele cu profil servicii. Iată că voi ați făcut posibilă introducerea, implementarea acestui concept la alte licee de alte profiluri și la școlile speciale”, a declarat inspectorul școlar Livia Pop.

În cadrul proiectului, din Maramureș au fost implicați elevi ai Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare precum și cei de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA