AcasăEvenimentSportFESTIVAL DE GOLURI – România a învins la diferență de 33 de...

FESTIVAL DE GOLURI – România a învins la diferență de 33 de goluri modesta echipă Puerto Rico

spot_img

DISTRIBUIȚI

România a debutat cu dreptul la Mondialul din Danemarca. Tricolorele s-au impus cu un categoric 47-14 în disputa cu modesta formaţie din Puerto Rico.

Fără a avea presiunea rezultatului, diferenţa de valoare fiind foarte mare, România a evoluat foarte bine la debutul de la turneul final. Cu Tănăsie şi Chiper în foarte bună formă pe faza ofensivă şi cu o Paula Ungureanu care a avut un procentaj de peste 90% mingi apărate în prima repriză, jucătoarele noastre au obţinut un succes de moral.

Interesant e că fetele noastre au fost la doar un gol să egaleze cea mai mare diferenţă de scor înregistrată de ele la un turneu final. În 2009, România învingea Chile cu 51-17.

Principala marcatoare a României a fost Laura Chiper, cu 10 goluri.

În tribunele din Frederikshavn s-au aflat şi câteva zeci de suporteri români care au afişat la intonarea imnului României un steag tricolor imens, dar şi un banner inscripţionat Colectiv, în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv.

La debutul ei la Campionatul Mondial din Danemarca, naţionala României a părut într-o vizită în „Ţara piticelor”! Tricolorele au avut în faţă mai degrabă nişte copile, câteva chiar şi sub 1,60 înălţime, emoţionate. Crina Pintea, Gabriela Perianu şi celelalte fete cu talie din prima reprezentativă au fost practic un zid de netrecut de către adversare, atât la propriu, cât şi la figurat, având în vedere diferenţa de zeci de centimetri. Despre valoare celor două loturi nici nu mai are rost să vorbim.

Având în vedere firavitatea statului Puerto Rico, România şi-a permis să încerce aproape orice în această partidă, ca pregătire pentru cele trei mari forţe-adversare din grupă, Spania, Norvegia şi Rusia. În primul rând a fost atacul cu 7 fete în mai multe situaţii. Apoi, jucătoarele de bază au fost odihnite, Aurelia Brădeanu fiind singura dintre „titulare” care a depăşit 15 minute de joc efectiv. Cristina Neagu, spre exemplu, a stat doar 12 minute şi 53 de secunde în teren, iar extremele Ada Nechita şi Valentina Ardean chiar şi mai puţin.

Contraatacul a fost baza pentru România în jocul de debut, reuşind nu mai puţin de 11 „zvâcniri”, majoritatea cu Laura Chiper şi Ana Maria Tănăsie. Chiar şi cu Puerto Rico, tricolorele au irosit totuşi două situaţii din postură de unu la unu.

La nivelul porţii, Paula Ungureanu şi Ionica Munteanu şi-au împărţit timpul de joc. Având în vedere că adversara a dat numai 3 goluri în prima parte, Paula a încheiat partida cu un procentaj fabulos: 81%. Munteanu a punctat la alt capitol, a dat gol dintr-o aruncare de la 7 metri chiar la ultima fază a meciului. Una peste alta, România a făcut o „mişcare” bună cu Puerto Rico şi probabil că la fel va şi în următoarea partidă, cu Kazakhstan, care a venit la Campionatul Mondial tot cu o echipă foarte tânără, cu o medie de sub 22 de ani.

România – Puerto Rico 47-14 (23-3)

Munteanu 1 gol, Ungureanu – portari; Szucs 4, Pintea 5, Nechita 2, Neagu 4, Brădeanu 1, Perianu 3, Marin 1, Ardean, Manea 2, Tănăsie 6, Geiger 1, Buceschi 4, Vizitiu 3, Chiper 10. Antrenor: Tomas Ryde

Escobar, Soto – portari; Cabrera, Ceballos, Hiraldo 5, Espinal, Vergara, Cabello 1, Martinez 1, Pope, Maldonado 1, C. Garcia 2, D. Garcia, Fuentes 4, Morel. Antrenor: Camilo Esteves

Următoarele partide ale tricolorelor antrenate de Tomas Ryde sunt: cu Kazakhstan (7 decembrie, ora 17.00), cu Spania (8 decembrie, ora 19.15), cu Norvegia (10 decembrie, ora 21.30) şi cu Rusia (11 decembrie, ora 19.15).

Apoi, primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, programate în 13 şi 14 decembrie, urmate de sferturile de finală în 16 deembrie, de semifinale, în 18 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 20 decembrie.

***

Min 60 47-14 rezultat final. România a terminat meciul excelent, dar a rămas la doar un gol să îşi egaleze cea mai mare diferenţă înregistrată la un turneu final.

Min 55 Nu va fi, probabil, record de scor pentru tricolore la un Mondial, dar partida cu Puerto Rico a reprezentat un antrenament excelent: 45-14.

Min 52 Tănăsie, la al 7-lea gol al meciului: 39-12 pentru România.

Min 48 Gabriella Szucs, procentaj de 100%: 4 goluri, din 4 aruncări. Chiper înscrie şi ea pentru 37-11.

Min 46 Puerto Rico nu înscrie nici de la 7 metri. Deşi evoluăm cu un om în minus, reuşim să controlăm excelent partida: 35-11.

Min 41 Chiper ajunge la 7 goluri marcate din 9 aruncări. Se joacă pe contre, iar acest lucru ne convine: 33-9.

Min 38 Circulaţie excelentă a balonului pentru tricolore. 31-8 pentru că defensiva a început să fie mult mai neatentă ca în prima repriză.

Min 35 Început în aceeaşi notă, dar jucătoarele din Caraibe au reuşit deja să convertească trei ocazii: 28-6 pentru România.

Pauză la Frederikshavn. Tricolorele conduc modesta Puerto Rico cu 23-3.

Min 28 Buceschi transformă cu precizie o aruncare de la 7 metri. 21-3 şi suntem în cărţi bine de tot pentru a ne depăşi recordul la Mondial.

Min 26 Cei doi tehnicieni ai României vor să le ofere cât mai multe minute în picioare tuturor jucătoarelor. Scorul permite multe schimbări: 19-2.

Min 22 „Aeriană” şi Chiper duce scorul la 17-2.

Min 18 Procentajul Paulei Ungureanu a „sărit” de 90%. Ritmul în care înscriem e foarte bun, deşi la ultimele faze tricolorele s-au grăbit puţin. 15-2.

Min 17 O nouă paradă de excepţie pentru Paula, într-o fază de 1-1. Fetele noastre se desprind la 13-2, după reuşita lui Geiger.

Min 15 Paula Ungureanu se descurcă admirabil şi îşi bune din nou echipa pe contraatac. Tănăsie duce scorul la 12-1 în minutul 15. 88% procentajul mingilor apărate de goalkeeper-ul nostru.

Min 12 51-17 este cea mai mare diferenţă cu care România a câştigat la un turneu final. Se întâmpla în 2009, contra naţionalei statului Chile. Tricolorele speră la o diferenţă similară şi sunt şanse să se întâmple asta. Scorul e 9-1 pentru elevele lui Tomas Ryde şi Costică Buceschi.

Min 8 Ne desprindem la 7-1. Cristina Neagu este în mână, iar defensiva se descurcă onorabil. E adevărat, în faţa unui adversar extrem de modest.

Min. 3: Cristina Neagu încrie de la 7 metri şi România are deja 3-0 pe tabelă.

Min. 1: Ada Nechita marchează primul gol al meciului.

Min. 1: A început primul meci al României de la Campionatul Mondial de handbal.

Naţionala României – care a plecat la Mondialul din Danemarca gândindu-se la o medalie – va debuta, sâmbătă, la Frederikshavn, în grupa D în compania selecţionatei din Puerto Rico.

Potrivit anunţului FR Handbal, de vineri după-amiază, naţionala tricoloră a ajuns cu bine în Danemarca, din Suedia, unde a jucat ultimul amical, fiind întâmpinată cu surprize de către organizatorii danezi.

Echipa Romaniei a ajuns la CM 2015 şi a fost întâmpinată cu mare căldură de către organizatori. Fiecare membru al delegaţiei a primit o scrisoare de bun-venit în limba română, dar şi un desen făcut de un copil care joacă handbal în Danemarca. Inclusiv copii de 3 ani„, se arată în comunicatul FR Handbal.

Meciul de sâmbătă este o simplă formalitate pentru tricolore, care vor avea adevăratele bătălii cu Spania, Norvegia şi Rusia.  Pe lângă meciul lui Neagu&Co, sâmbătă vor mai avea loc 11 alte dispute. Programul din prima zi a Campionatului Mondial este următorul:

Grupa A (se va juca la Herning): Muntenegru-Serbia, Ungaria-Tunisia, Danemarca-Japonia;

B (Naestved): Olanda-China, Cuba-Polonia, Suedia-Angola;

C (Kolding): Argentina-Congo, Franţa-Germania, Brazilia-Coreea de Sud;

D: România-Puerto Rico (ora 17.00, ora României), Spania-Kazakhstan şi Norvegia-Rusia.

Următoarele partide ale tricolorelor antrenate de Tomas Ryde sunt: cu Kazakhstan (7 decembrie, ora 17.00), cu Spania (8 decembrie, ora 19.15), cu Norvegia (10 decembrie, ora 21.30) şi cu Rusia (11 decembrie, ora 19.15).

Apoi, primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, programate în 13 şi 14 decembrie, urmate de sferturile de finală în 16 decembrie, de semifinale, în 18 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 20 decembrie.

 

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7 vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate între 7-10 aprilie 2016.

La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005. Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA