Patricia Kaas s-a născut în 5 decembrie 1966, în Forbach, Franța. Este o cântăreață, cantautoare și compozitoare franceză. Patricia Kaas a crescut în Stiring Wendel, un oraș între Forbach și Saarbrücken, iar primul său mare succes l-a avut în cadrul unui concurs de căutare a tinerelor talente. Fiind remarcată de compozitorul-arhitect Bernard Schwartz, interpreta a debutat în 1985, fără să se bucure de succes.
Ulterior, Patricia Kaas devine cunoscută și apreciată grație materialelor sale discografice, care au fost comercializate în peste șaisprezece milioane de exemplare la nivel internațional. Discografia sa cuprinde opt albume de studio, cele mai proeminente discuri fiind Mademoiselle chante… (1998), Scène de vie (1990) și Je te dis vous (1993).
Interpreta este recunoscută pentru vocea sa gravă, caracteristică altistelor. Având un timbru ușor gutural, Kaas a fost adesea comparată cu Marlene Dietrich sau cu Édith Piaf. Cântăreață câștigătoare a multiple distincții și merite (vezi aici), Kaas debutează ca actriță în pelicula And now… Ladies And Gentlemen (2002).
Patricia Kaas a vizitat pentru prima oară România în iunie 1992, când a susținut un recital în cadrul festivalului internațional Cerbul de Aur. Având o ținută lejeră, Kaas a interpretat șlagărele care au consacrat-o, una dintre cele mai aclamate piese fiind „Mon mec à moi”. Printre personalitățile prezente s-au numărat Johnny Logan, Angela Similea și Gabriel Cotabiță.
În anul 1998 Kaas revine în România, aducând la București turneul Dans ma chair. Recitalul interpretei nu a fost intens mediatizat de presa română. Ulterior, pe 21 iunie 2004, Patricia Kaas susține un concert în Piața Revoluției din București. Fiind sponsorizat de Orangeși Institutul Francez, evenimentul comemorează „Sărbătoarea muzicii”, printre ceilalți participanți numărându-se Ștefan Bănică Jr. și formația Spitalul de Urgență. Referitor la onorariul lui Kaas, presa a speculat că interpreta ar fi cerut o sumă mai mult simbolică, comparativ cu banii încasați în urma unui concert obișnuit.
Interpreta a revenit în România în vara anului 2009, când a susținut un concert la București. Recitalul, parte componentă a turneului Kabaret, a avut loc la data de 14 iunie la Sala Palatului. Kaas a interpretat șagărele care au consacrat-o în fața unui public de peste 4.000 de persoane. În ziua care a succedat concertul, Mediafax scria: Rafinat, feminin și senzual, spectacolul pe care Kaas l-a prezentat la București, alături de o trupă de instrumentiști și de o dansatoare, a încântat publicul din Capitală, care a fredonat alături de ea refrenele cunoscute, aplaudând cu putere evoluția cântăreței.
Alte personalități născute în 5 decembrie sunt:
• 1927: Bhumibol Adulyadej, actualul rege al Thailandei
• 1932: Sheldon Lee Glashow, fizician american, laureat Nobel
• 1943: Nicolae Văcăroiu, politician român, prim-ministru al României
• 1946: Jose Carreras, tenor spaniol
• 1959: Gheorghe Adrian Miuțescu, politician român
• 1967: Bogdan Stelea, fotbalist și antrenor român
• 1973: Ciprian Vălcan, eseist și filosof român
• 1975: Ronnie O’Sullivan, jucător englez de snooker
• 1965: Vasile Baghiu, scriitor român
• 1966: Patricia Kaas, cântăreață franceză