AcasăEvenimentADIO PRIMĂRIE! – Ioan Buzdugan, primarul comunei Remetea Chioarului, a pierdut definitiv...

ADIO PRIMĂRIE! – Ioan Buzdugan, primarul comunei Remetea Chioarului, a pierdut definitiv procesul cu ANI!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 25 noiembrie 2015, Curtea de Apel Cluj, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, a dat sentința definitivă în Dosarul nr. 820/33/2014, în care reclamant a fost Ioan Pavel Buzdugan, primarul comunei Remetea Chioarului, iar pârâtă Agenția Națională de Integritate (ANI).

La unul din termenele procesului, 23.06 2015, s-a admis în principiu recursul declarat de pârâta ANI împotriva Sentinței civile nr. 562/20 noiembrie 2013 a Curții de Apel Cluj.

În ședința din 25 noiembrie 2015 s-a pronunțat Decizia nr. 3.775, prin care se admite recursul declarat de ANI, casează sentința atacată și, rejudecând cauza pe fond, respinge acțiunea reclamantului Ioan Pavel Buzdugan, ca nefondată. Decizia este definitivă.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în anul 2013, existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul lui Ioan Pavel Buzdugan, primar al comunei Remetea Chioarului. Starea de conflict de interese a intervenit ca urmare a emiterii / încheierii de către persoanele evaluate a unor acte administrative sau juridice prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soț sau rudele sale de gradul I ori pentru un afin până la gradul II inclusiv.

Astfel, Buzdugan a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar, a semnat atât contractul individual de muncă al fiului său, prin care acesta este angajat pe durată nedeterminată în cadrul primăriei, cât și dispoziția prin care fiul acestuia a fost reîncadrat pe postul de inginer cadastru. Prin fapta sa, Ioan Buzdugan a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „primarii sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru rudele sale de gradul I”.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese, își pierde automat funcția, este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă, sau a încetării de drept a mandatului.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA